Kommuner hyldes for mere tilgængelig og fleksibel forebyggelse af livsstilssygdomme
Nu er vinderen af Health Tech Hub Implementation Award 2024, The Hermit, fundet. En pris som i år går til Aalborg- og Høje-Taastrup Kommune, i partnerskab med Liva Healthcare. Deres succesfulde samarbejde har styrket borgerne i forebyggelsen af livsstilssygdomme gennem en kombination af digitale værktøjer og ekspertstøtte.
Ved The Hermit awardshowet, som løb af stablen den 7. maj 2024, blev Aalborg- og Høje-Taastrup Kommune sammen med Liva Healthcare udråbt som vindere for deres samarbejde om en succesfuld implementering af en digital sundhedsløsning. En indsats som ifølge The Hermit-juryen fortjener en hyldest, da den med succes har formået at bringe forebyggelse af livsstilsygdomme ind i en moderne tidsalder.
”Implementeringen af løsningen i kommunerne er bemærkelsesværdig og et eksempel til efterfølgelse. Kombinationen af digitale værktøjer og ekspertstøtte har sikret større tilgængelighed og fleksibilitet for borgerne i f.t. forebyggelse af livsstilsygdomme” forklarer Jurymedlem Per Bennetsen.
Juryen, som bl.a. består af Dansk Sygeplejeråds forkvinde, Dorthe Boe Danbjørg, og Danske Patienters direktør Morten Freil, fremhæver desuden, at Aalborg- og Høje-Taastrup Kommune vinder, fordi de i deres implementering ikke kun har styrket borgerne - de har samtidig mindsket belastningen på sundhedssystemet og skabt et mere attraktivt og fleksibelt arbejdsmiljø.
Måtte gentænke forebyggelse
I både Aalborg- og Høje-Taastrup Kommune oplevede man et behov for at gentænke forebyggelsesindsatsen for de mange danskere, som lever med hjerte-kar-sygdomme, diabetes og svær overvægt. Begge kommuner så derfor en mulighed gennem Liva Healthcare – et digitalt værktøj, som kombinerer professionel støtte med fleksibilitet gennem digital teknologi, personaliserede sundhedsprogrammer og app-baseret coaching. Et alternativ til den traditionelle forebyggelsesrådgivning.
“Vi er stolte over at modtage en så fornem pris - ikke mindst når vi ser på det stærke felt. Prisen understreger, at vi lykkes med Liva, og vi er godt på vej med implementering af digitale løsninger, som er efterspurgt af borgerne,” fortæller Torben K. Kjeldgaard, Sundheds- og Forebyggelseschef i Aalborg Kommune.
Også i Høje-Taastrup Kommune er man stolte af bedriften: ”Jeg er superstolt over, at vi har vundet Health Tech Implementation-prisen. Med Liva app’en lykkes vi med at bruge teknologi til at give et både skræddersyet og fleksibelt tilbud om individuel sundhedsvejledning”, udtrykker Jeanette Ingemann, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune.
Innovation for en mere inkluderende sundhedssektor
De foreløbige resultater af Aalborg- og Høje-Taastrup Kommunes implementering af Liva Healthcare er til at tage og føle på. Begge kommuner har blandt andet oplevet væsentligt højere vægttab blandt personer med type 2-diabetes, hvor den gennemsnitlige vægtreduktion ligger 8 gange højere end det, der opnås gennem sædvanlige metoder. Desuden er der høj tilfredshed blandt sundhedspersonalet, der har leveret løsningen til borgerne, fordi den har muliggjort bedre kontakt til de sværest tilgængelige personer i kommunen.
Jeanette Ingemann, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune, kalder det ’fremtidens fleksible velfærd’ – og uddyber: ”Det er et tilbud, som borgeren nemt kan passe ind i en travl hverdag, hvor borgeren selv styrer tempoet. Og det er et godt tilbud for borgere, der slet ikke trives med holdundervisning og lignende tilbud. Derudover har vi på denne måde mulighed for at hjælpe flere borgere”.
Implementeringen af Liva Healthcare i kommunerne har ikke kun resulteret i en stærkere adgang til sundhedsfaglig hjælp. Ifølge Lisa Bolting fra Liva Healthcare har deres platform også vist, at det ikke kun er til gavn for ressourcestærke borgere: ”Den er også til gavn for de mest sårbare i vores samfund, og dét er hjertet i vores mission om at skabe en mere inkluderende og retfærdig sundhedssektor for alle”.
Et nyt studie viser netop, at personer med lavt uddannelsesniveau oplever større effekt af Liva Healthcare på kort sigt, når man kigger på ændringer i forhold til kost og motion. På den anden side viser studiet, at personer med højt uddannelsesniveau klarer sig bedst på lang sigt. Derfor giver det også god mening, at interessen for at prøve Liva Healthcare er størst hos dem med de laveste uddannelser og færreste ressourcer.
”Vi er enormt stolte over at være nomineret og ikke mindst over at vinde prisen. Det er et kæmpe skulderklap til de omkring 1.000 borgere, som har fået vejledning gennem Liva. Og ikke mindst en anerkendelse af medarbejdernes indsats med daglig digital kontakt til borgerne, og som gør deres bedste for at støtte dem i deres livsstilsforandringer”, siger Mads Borgstrøm-Hansen, chef for Center for Sundhedsfremme i Aalborg Kommune.
________________
Om The Hermit
Health Tech Implementation Award, The Hermit, er skabt af Health Tech Hub Copenhagen, en non-profit healthtech klynge med det formål at støtte implementering og skalering af digitale sundhedsløsninger i Danmark. Prisen er en anerkendelse af det succesfulde samarbejde, der bygger bro mellem sundhedsvæsenet og sundhedsteknologi. Innovative løsninger kan have stor indflydelse, hvis de implementeres korrekt. The Hermit er en fælles præstation - vi fejrer samarbejderne, men især sundhedspersonalet, der tager chancen og lykkes med at implementere ny sundhedsteknologi. Analogien om eremitkrabbens (The Hermit) behov for en passende skal for at kunne leve og vokse symboliserer, hvordan sundhedsteknologiske løsninger finder fodfæste i det offentlige sundhedsvæsen. Dette års Health Tech Implementation Award blev afholdt den 7. maj 2024 som en del af Copenhagen Health Tech Summit. Det er tredje gang, prisen er blevet uddelt.
Juryen, som har udvalgt dette års vinder, består af:
- Ricco Dyhr, direktør for Sjællands Universitetshospital
- Dorthe Boe Danbjørg, forkvinde for Dansk Sygeplejeråd,
- Ann-Louise Reventlow-Mourier, specialpraktiserende læge og formand for lægeforeningens IT-udvalg
- Per Bennetsen, direktør for Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning
- Morten Freil, direktør for Danske Patienter
Nøgleord
Kontakter
Elisabeth Kiær TroelsenKompas Kommunikation
Tlf:40205674elisabeth@kompas.dkFølg pressemeddelelser fra Kompas Kommunikation
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kompas Kommunikation
Adyen udvider partnerskabet med Zalando Payments for at forbedre betalingsoplevelsen i hele Europa14.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Adyen, den foretrukne finansielle teknologiplatform for førende virksomheder, annoncerer udvidelsen af sit mangeårige strategiske partnerskab med Zalando, Europas førende online modeplatform med flere brands. Det styrkede samarbejde bekræfter Adyens rolle som en af Zalandos betalingspartnere på 15 europæiske markeder, samtidig med, at Adyen bliver den eksklusive betalingspartner for udvalgte lokale betalingsmetoder som Cartes Bancaires i Frankrig og Bancontact i Belgien. Som partner hjælper Adyen Zalando med at sikre, at deres kunder ubesværet kan betale med deres foretrukne betalingsmetoder, og opnå en problemfri betalingsoplevelse på shopping-platformen. Samarbejdet omfatter et fælles fokus på at forbedre sikkerheden og bekvemmeligheden ved online betalinger, med løbende forbedringer af 3D Secure-transaktioner som en del af rammerne for Payment Services Directive 2 (PSD2). Disse forbedringer understøtter både kundernes bekvemmelighed og øger Zalandos konverterings succes. Network Tok
Ny rapport undersøger effekter af vaccination mod rotavirus til børn i Danmark1.11.2024 07:03:02 CET | Pressemeddelelse
En ny sundhedsøkonomisk rapport fra Copenhagen Economics, udarbejdet for GSK, undersøger fordele og ulemper ved at indføre vaccination mod rotavirus i det danske børnevaccinationsprogram. Rotavirus er en af de mest udbredte mave-tarminfektioner hos små børn, og på trods af de alvorlige konsekvenser for både børn, forældre og samfund er vaccinen stadig ikke en del af vaccinationsprogrammet i Danmark.
Ny undersøgelse afslører behovet for at fremme inkluderende hygiejne for at forbedre arbejdsmiljøet29.10.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny global undersøgelse foretaget af Tork fremhæver et overraskende og alarmerende problem: Næsten halvdelen af de adspurgte (44 %) føler sig nervøse for at bruge offentlige toiletter – en bekymring, som også påvirker medarbejdere på deres arbejdsplads.
Hver tredje dansker er klar til at skære ned i abonnementstjenesterne23.10.2024 09:29:14 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra fintech-platformen Adyen viser, at 38% af danske forbrugere allerede har afmeldt eller planlægger at afmelde abonnementstjenester og - produkter. Det fremgår af Adyens Global Digital Report. I dag har 8 ud af 10 danskere mindst én abonnementstjeneste, og i gennemsnit har danskerne lidt over tre abonnementstjenester hver.
Gigtpatienter kan nu få tilskud til vaccine mod smertefuld sygdom11.10.2024 07:55:08 CEST | Pressemeddelelse
Personer, der har oplevet sygdommen helvedesild, ved, hvor smertefuld den kan være. For mennesker med leddegigt, som i forvejen kæmper med konstante smerter, kan helvedesild derfor være ekstra invaliderende. Desværre er leddegigtpatienter i højere risiko for at få sygdommen – men nu har denne gruppe mulighed for at få tilskud til vaccination mod helvedesild. Vaccinationsmuligheden er særligt relevant i forbindelse med ”World Arthritis Day” den 12. oktober, der er dedikeret til at skabe opmærksomhed om gigtsygdomme.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum