Fejedreng blev lastvogsmekaniker i Padborg og vinder DI-pris

Del

Rasmus Friis Pedersen har udvist en bemærkelsesværdig dedikation og engagement i sit arbejde som lastvognsmekanikerlærling og bidraget fagligt og socialt hos Bache A/S i Padborg. Derfor modtager han i dag – til sin store overraskelse - DI Sønderjyllands Lærlingeprisen 2024. 

Vinder af lærlingeprisen Rasmus Friis Pedersen fik sig en ordentlig overraskelse, da han blev troede han skulle til arbejdsmøde, men fik overrakt lærlingeprisen for DI Sønderjylland i stedet. Fra venstre borgmester i Aabenraa Jan Riper Jakobsen (K), bestyrelsesleder i DI Sønderjylland Torben Pedersen, prisvinder Rasmus Friis Pedersen og medlem af priskomiteen, HR-chef i Kohberg Nanna Noe.
Vinder af lærlingeprisen Rasmus Friis Pedersen fik sig en ordentlig overraskelse, da han blev troede han skulle til arbejdsmøde, men fik overrakt lærlingeprisen for DI Sønderjylland i stedet. Fra venstre borgmester i Aabenraa Jan Riper Jakobsen (K), bestyrelsesleder i DI Sønderjylland Torben Pedersen, prisvinder Rasmus Friis Pedersen og medlem af priskomiteen, HR-chef i Kohberg Nanna Noe. Foto: Gordon Trier

På virksomheden begyndte han som fejedreng og er nu blevet lastvognsmekaniker og det med så stor succes, at han altså nu modtager lærlingeprisen.

Rasmus er 21 år og bliver beskrevet som en forbilledlig rollemodel for  virksomhedens nuværende lærlinge, der ser op til ham for hans faglige dygtighed, arbejdsmoral og positive indstilling. Hans evne til at inspirere og motivere andre unge til at forfølge en karriere inden for erhvervsuddannelserne er uvurderlig, lyder det fra virksomheden, der har indstillet ham til prisen, lyder det i begrundelsen for prisen fra DI Sønderjylland.

Han kom til Bache A/S som en ung og energisk fejedreng og med en drøm om at forfølge en karriere inden for regnskab og blive regnskabschef. Men det tog ikke lang tid før han fandt sin sande passion i faget som lastvognsmekaniker. Han tog initiativet til at begynde uddannelsen, og siden da har han udvist en imponerende faglig indsigt og dygtighed, lyder det i indstillingen fra virksomheden.

Det har han gjort så godt, at han som en overraskelse for ham modtager Lærlingeprisen 2024 for DI Sønderjylland på virksomheden Bache A/S i Padborg i mandag den 6. maj.

- Sådan nogle som Rasmus, har vi stærkt brug for både nu og de kommende mange år. Hvis virksomhederne her i Aabenraa skal skabe vækst og arbejdspladser, er det helt afgørende, at vi er med til at uddanne så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt. Og her er Rasmus en ren solstrålehistorie, siger President, Refrigeration and Air Conditioning hos Danfoss A/S, Torben Pedersen, som er bestyrelsesleder for DI Sønderjylland.

Og det er en stolt borgmester, der vil være med til at fejre den unge lastvognsmekaniker og prismodtager.

- Jeg har al mulig grund til at være stolt. For jeg kan jo konstatere, at vi ikke blot har dygtige virksomheder her i kommunen. Vi har også dygtige lærlinge. Ikke mindst for virksomhederne her i Aabenraa Kommune gælder det, at hvis de fortsat skal skabe vækst, velfærd og velstand, så er det helt afgørende, at vi alle støtter op om uddannelsen af så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt, siger borgmester Jan Riber Jakobsen fra Aabenraa Kommune.

Fakta om Bache A/S

Bache A/S har snart 100 års erfaring med salg og reparation af lastbiler. Siden 1995 har Bache A/S været forhandler af IVECOs last- og varebiler.

Adresse: Bache A/S, Odinsvej 6, 6330 Padborg

Fakta om LærlingePrisen 2024

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

Kontakter

Gordon Trier Holm, på tlf.: 2949 4606 og mail: gth@di.dk eller presserådgiver i DI, Bo Hjuler, på tlf. 2328 4912 og mail: boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye