Nu kan danske børn plante verden grønnere: Ét træ i skolegården bliver til 10 i Uganda
Netop nu kan danske skoleklasser tilmelde sig initiativet 'Plant et træ' og få et gratis træ. Bag initiativet står WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen, der sender i alt 700 hjemmehørende træer ud til skolerne. For hvert træ, der plantes herhjemme, bliver der plantet 10 træer på skoler i Uganda. WWF er i år partner på Børnenes U-landskalender, der støtter WWF's projekt Grønne Skoler i netop Uganda.

Naturen kommer bogstavelig talt helt ind i de danske skolegårde, når 700 træer snart sendes ud til skoleklasser i hele landet. Alle danske skoleklasser fra 1.-5. klasse har nemlig nu mulighed for at tilmelde sig initiativet 'Plant et træ', og få ét træ af hjemmehørende træsorter som vortebirk, navr og fuglekirsebær. Initiativet skal gøre skolerne grønnere og eleverne klogere på natur og biodiversitet.
Det er WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen, der står bag ’Plant et træ’, som skal sætte fokus på natur og klima i børnehøjde – både i Danmark og i Uganda. For hvert træ, som danske skoleelever planter i Danmark, planter WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen nemlig 10 træer på 35 skoler i Uganda.
”Det er enormt vigtigt, at vi får sat natur- og klimakrisen på skoleskemaet i de danske skoleklasser. Med 'Plant et træ'-projektet får de danske skoleelever mulighed for at få jord under neglene og en unik viden om samspillet mellem mennesker, natur og klima samtidig med, at de kan være med til at gøre en forskel for børn på ugandiske skoler,” siger Fleming Voetmann, vicepræsident for eksterne relationer og bæredygtighed i VELUX Gruppen.
Skoler bliver grønnere i Danmark og Uganda
‘Plant et træ’ sker i forlængelse af det eksisterende partnerskab imellem WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen, hvor man arbejder med skovbevarelse og -genopretning i en række projekter i blandt andet Uganda.
”Naturkrisen eksisterer i hele verden fra Danmark til Uganda. Når vi planter træer på danske og ugandiske skoler, er vi med til at hjælpe naturen på rette vej og samtidig klæde næste generation på til at passe godt på vores planet. Derfor håber vi, at rigtig mange lærere og skoler vil tilmelde sig, så vi kan gøre skolerne i både Danmark og Uganda endnu grønnere,” siger Tobias Trier Fuglsang, der er programleder for internationalt udviklingsarbejde i WWF Verdensnaturfonden.
De tusindvis af træer, der plantes på ugandiske skoler, skal give skygge i de glohede områder omkring skolen. Mange af træerne vil desuden være frugttræer som mango og avokado. To ud af tre skolebørn i de fattige egne af Uganda kommer nemlig i skole uden madpakke, og derfor gør en avokado en verden til forskel for et barn med tom mave. De 35 såkaldte Grønne Skoler får desuden hjælp til at sætte naturen på skoleskemaet og engagere børnene i naturbevarende aktiviteter i Uganda, som er hårdt ramt af natur- og klimakrisen.
Plantningen af træer sker i forlængelse af Børnenes U-landskalender 2024, som i år handler om WWF's projekt for Grønne Skoler i Uganda og ledsages af et stort undervisningsmateriale til de danske skoler om hverdagen, kulturen og ikke mindst naturen i Uganda.
Tilmeldingen til ‘Plant et træ' er netop åbnet, så lærere kan bestille et gratis hjemmehørende træ til deres skoleklasse og være med til at sætte naturen på skoleskemaet – i Danmark og i Uganda.
Kontakter
Kiki LynggaardPresserådgiver
Tlf:+45 41 11 89 96kiki.lynggaard@wwf.dkOm 'Plant et træ'
Tilmeldingen foregår her, hvor man også kan læse mere om Plant et træ og de grønne skoler i Uganda.
I slutningen af oktober modtager klasserne deres træ, som kan plantes på skolens område.
Om Børnenes U-landskalender
WWF Verdensnaturfonden er årets partner på Børnenes U-landskalender, som i år støtter Grønne Skoler i Uganda. U-landskalenderen består foruden den så velkendte julekalender af undervisningsmateriale med børnebog, web-univers, opgaver og aktiviteter til 1.-5. klasse.
Det er Udenrigsministeriet og DR, der står bag Børnenes U-landskalender – i år sammen med WWF Verdensnaturfonden.
Lige nu har lærere landet over mulighed for at tilmelde sig Børnenes U-landlandskalender og modtage et spændende og varieret undervisningsmateriale, som kan tage eleverne med på opdagelse i Ugandas vilde natur og dyreliv, frodige bjerglandsbyer og summende storbyer.
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Ny isbjørne-tracker skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringer i Arktis7.5.2025 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Den største trussel mod isbjørne er klimaforandringer. Med satellitdata gør WWF både befolkningen og forskerne klogere på, hvordan isbjørne påvirkes af smeltende havis, så de arktiske rovdyr kan beskyttes og bevares for fremtiden.
WWF henter ny miljøfaglig direktør hjem fra Uganda6.5.2025 12:45:12 CEST | Pressemeddelelse
Agnete Schønau Winther er ansat som ny miljøfaglig direktør i WWF Verdensnaturfonden. Agnete har arbejdet for WWF siden 2014 og er netop hjemvendt fra et job som Chief Operation Officer i WWF Uganda.
DN og WWF: Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret30.4.2025 08:25:45 CEST | Pressemeddelelse
Rammerne for dansk fiskeri forhandles netop nu, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde senest i 2028. Frivillige aftaler om fuld dokumentation er ikke nok, men bør indføres ved lovkrav.
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
DN og WWF: Trawlforbud skal udvides i sydlige Kattegat og Vadehavet4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens forslag til trawlfrie områder i Bælthavet og i det nordlige Kattegat er et vigtigt skridt på vejen til at genoprette fiskebestande og den havnatur, de lever i. Hvis det for alvor skal have en effekt, bør der dog også udlægges trawlfrie områder i det sydlige Kattegat og i Vadehavet, lyder det i et fælles udspil fra Danmarks Naturfredningsforening og WWF.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum