Erhvervshus Nordjylland

BECHH fik afgørende sparring inden køb af robot

Del

Inden virksomheden BECHH investerede i en svejserobot, valgte indehaver Karsten Bech Hansen at deltage i en europæisk erfagruppe gennem innovationshubben AddSmart. Her fik han værdifuld adgang til andre produktionsvirksomheders erfaringer med svejserobotter.   

Besøg hos BECHH fra forretningsudvikler

Hvor går en virksomhed hen, når de ønsker at vide mere om svejserobotter og robotteknologi?

For produktionsvirksomheden BECHH blev svaret innovationshubben AddSmart.

”Gennem AddSmart fik vi adgang til en stor erfagruppe om robotsvejsning. Erfagrupperne har betydet, at vi har kunne tale med andre, som har gået med samme tanke om at købe en robot. Vi har også mødt virksomheder, som allerede har robotsvejsning, og hørt om deres faringer, om fordele og ulemper, og vi har fået indblik i, hvad en robot kan og måske ikke kan,” fortæller Karsten Bech Hansen, der er indehaver af BECHH.

Det var guld værd for virksomheden, der er underleverandør af løsninger i rustfrit stål, blandt andet til fødevaresektoren. En del af deres opgave er svejsning af rustfrit stål, og derfor ville en svejsrobot kunne øge produktiviteten for BECHH.

”AddSmart har givet os værdi ved, at vi har fået adgang til en viden, som vi ikke havde tidligere. Oveni har vi fået en masse kontakter og nye ideer fra virksomheder i erfagruppen. Det har givet os en måde at undersøge, om det var noget for os at købe en robot til vores produktion,” siger Karsten Bech Hansen.

Adgang til AddSmart

Det var til et møde med Rene Wiebenson fra det lokale erhvervskontor, at Karsten Bech Hansen første gang hørte om AddSmart.

”Rene gjorde os opmærksomme på muligheden for at komme med i AddSmart. Det lød som en god idé, så vi kontaktede Erhvervshuset for at høre mere om mulighederne,” forklarer Karsten Bech Hansen.

Herefter kom Karsten i kontakt med Jens Elung Jensen, der er forretningsudvikler i Erhvervshuset med speciale inden for digitalisering og automatisering.

”Sammen med Rene tog jeg ud til ud til BEHCH for at tale om udvikling af deres forretning, og om AddSmart kunne være noget for virksomheden. Efter vi havde hørt om deres ønsker og analyseret virksomheden, kunne vi se, at det var oplagt, at de kom med i AddSmart,” fortæller Jens Elung Jensen fra Erhvervshus Nordjylland.

Efter sparring med Rene Wiebenson og Jens Erlung Jensen, og erfaringsudveksling med erfagruppen, besluttede Karsten Bech Hansen sig for at investere i en svejserobot. Det har de gjort med tilskud fra virksomhedsprogrammet SMV:Digital.

Om AddSmart

AddSmart er en innovationshub, der arbejder for at udvikle nordjyske produktionsvirksomheder digitalt. Virksomheder får gennem fire ydelsesforløb tilbud om vejledning inden for afdækning af digitale teknologier, kompetenceudvikling, netværksdannelse og finansieringsmuligheder. De fire forløb er alle individuelt tilrettelagt efter hver enkelt virksomheds udfordringer og potentialer. AddSmart er støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Om SMV:Digital

SMV:Digital hjælper små og mellemstore virksomheder til et digitalt løft af forretningen. Det kan være ved at automatisere produktionen, opruste it-sikkerheden eller bruge data til at skabe bedre kundeoplevelser, optimere ressourceforbruget mv.

I SMV:Digital kan virksomheder søge tilskud til privat rådgivning til at afklare potentialerne ved digitalisering i deres virksomhed, til at finde den rette løsningsudbyder samt til at få hjælp under implementering. Virksomheder kan også søge tilskud til investeringer i digitale løsninger.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland en en del af nordjyske erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af uvildige forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft.

Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Derudover er Erhvervshus Nordjylland operatør på programmer, der gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb i samarbejde med private rådgivere.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Ét spørgsmål fik Mai til at trodse tvivlen og blive succesfuld iværksætter8.3.2024 10:50:06 CET | Pressemeddelelse

Iværksætterlysten blandt danske kvinder er steget med 3% på et år, alligevel udgør kvindelige iværksættere kun en fjerdedel af danske iværksættere. En analyse fra Dansk Erhverv peger på, at yngre kvinder tvivler på egne kompetencer, og det kan være en af årsagerne til, at så få kvinder udlever drømme om egen virksomhed. Mai Brink blev iværksætter for godt tre år siden og kender til tvivlen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye