Sammenslutningen TAXA 4x35

Ny direktør har på kort tid styrket organisationen og vendt massivt underskud til sorte tal på bunden i TAXA 4x35

Del

Efter blot halvandet år på posten kan administrerende direktør i TAXA 4x35, Per Baltsen, præsentere et årsregnskab for 2023, der viser et overskud på 3,4 mio. kr. i koncernen. Det sker efter et udfordrende 2022 med uro på de interne linjer og et underskud på -6,9 mio. kr. Vejen frem har været stabilitet og et styrket internt samarbejde mellem ledelse, bestyrelse og medarbejdere.

FOTO: Jesper Flyger

København, 2. maj 2024 - Taxaselskabet TAXA 4x35 kan i dag offentliggøre årsregnskab for 2023, der ikke bare viser sorte tal på bunden – det fortæller en historie om bemærkelsesværdig økonomisk genopretning under ledelse af administrerende direktør Per Baltsen, der tiltrådte stillingen den 1. oktober 2022.

Årsregnskabet for 2023 lukker med et resultat før skat på 3.387.000 kr., en markant forbedring sammenlignet med det foregående års underskud på -6.868.000 kr.

Den økonomiske genoplivning blev realiseret gennem en kombination af stram økonomistyring, kritiske afskrivninger på IT- og systemudvikling, samt en smart tilpasning af arbejdskapitalen, der har frigivet væsentlige likvider til selskabet. Samlet set er TAXA 4x35s likviditet steget med over 11 mio. kr. i årets løb.

"Vores succes skyldes ikke kun finansielle justeringer, men også et stærkt samarbejde på tværs af hele organisationen. Det har været afgørende for mig at genopbygge tillid og samarbejde både internt i ledergruppen og med bestyrelsen, hvilket har skabt den nødvendige arbejdsro til at drive TAXA fremad” lyder det fra Per Baltsen. Han fortsætter:

“Vi skal nu bruge dette år på at konsolidere os på markedet. Vi har vendt underskuddet til i dag at være en sund og velkørende forening. Nu handler det om at kigge frem og få genopbygget selskabets egenkapital, så vi er bedst muligt rustet til at lykkes med at udvikle TAXA 4x35, så vi sikrer, at vi også i fremtiden er det foretrukne taxaselskab.”

null
adm. direktør, Per Baltsen FOTO: Jesper Flyger

Bestyrelsesformand Munir Ahmed ser på resultatet for 2023 med tilfredshed, og han glæder sig over, at det er en enig ledelse og bestyrelse, der nu arbejder i samme retning for at udvikle og drifte TAXA i den kommende tid.

”Jeg er utrolig stolt over, at vi uden ekstra omkostninger eller yderligere indskud for vores medlemmer har vendt vores økonomiske udfordringer. Det har været en topprioritet for os at stabilisere og styrke organisationen, og nu står vi ved en spændende milepæl, hvor vores vision for TAXA begynder at udfolde sig," udtaler Munir Ahmed.

Nøgleord

Links

Om Taxa

I mere end 100 år har TAXA 4x35 været en aktiv del af den kollektive transport, hvor vi døgnet rundt har kørt vores kunder gennem Københavns gader og stræder. Og det vil vi blive ved med.

For i går, i dag og i morgen vil der være brug for ikke-linjebundet persontransport.

Som Storkøbenhavns største taxaselskab med over 900 vogne, hvoraf 650 af dem er elbiler, stræber vi hver dag efter at være de bedste i branchen. Alt lige fra bestilling til kørsel til betaling skal ske efter de højeste krav til service, kvalitet og tryghed.

TAXA 4x35 er ikke blot et taxaselskab. Vi er en forening – ejet af vores vognmænd og hver dag arbejder vi for at sikre, at vores vognmænd og chauffører har de bedste vilkår, det bedste system og de bedste forudsætninger for at udføre deres arbejde.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye