DI ByggeriDI ByggeriDI ByggeriDI ByggeriDI Byggeri

Fremtidens byggeri samles på nyt innovativt område på Folkemødet

Del

ByggePladsen er et nyt dynamisk område på Folkemødet 2024. Pladsen er det nye centrum for innovation, bæredygtighed og udveksling af visioner inden for bygge- og anlægssektoren.

ByggePladsens område, designet af Henning Larsen Arkitekter, med fire ikoniske scener opbygget i de stilladssystemer, som vi alle kender fra byggeriet. Scenernes konstruktion understøtter et cirkulært perspektiv, hvor scenerne kan adskilles og sættes op igen år efter år. Foto: Henning Larsen Arkitekter
ByggePladsens område, designet af Henning Larsen Arkitekter, med fire ikoniske scener opbygget i de stilladssystemer, som vi alle kender fra byggeriet. Scenernes konstruktion understøtter et cirkulært perspektiv, hvor scenerne kan adskilles og sættes op igen år efter år. Foto: Henning Larsen Arkitekter

STARK, Henning Larsen Arkitekter og DI Byggeri står bag etableringen af området og har samlet 31 partnerorganisationer fra bygge- og anlægssektorens værdikæde.

På Folkemødet vil ByggePladsen danne ramme om en lang række aktiviteter, udstillinger, debatter, receptioner og workshops. På fire arkitekttegnede scener samler vi den demokratiske samtale inden for hele bygge- og anlægssektorens værdikæde. På ByggePladsen vil Folkemødets publikum fremover kunne lytte til og engagere sig i alt fra grøn omstilling og vejen mod mere bæredygtighed, diversitet og mangfoldighed til uddannelse og fremtidens medarbejdere, byggematerialer og meget mere.  

Innovativt miljø for inspiration

ByggePladsen er designet til at samle og inspirere en bred vifte af besøgende, uanset om de er professionelle indenfor byggebranchen, politikere, unge eller blot har interesse i fremtidens bygge- og anlægssektor. For de stiftende partnere bag ByggePladsen og Foreningen Folkemødet er det vigtigt, at det nye sceneområde danner rammen for den mangfoldighed af temaer, som bygge- og anlægssektoren er i berøring med, og der hidtil har været savnet på Folkemødet.

- Hos Foreningen Folkemødet er vi stolte over, at så mange af vores faste samarbejdspartnere og arrangører er gået sammen og i fællesskab har skabt ByggePladsen. Det er et stærkt eksempel på den form for dialog- og debatbaseret nytænkning, som Folkemødet skal og vil danne rammerne om. Med sit initiativ ByggePladsen på dette års folkemøde viser bygge- og anlægssektoren, at de vil være et samlingspunkt for dem, der vil bygge en grønnere og mere mangfoldig verden. Det er lige i Folkemødets ånd, og vi håber, at eksemplet vil være med til at trække endnu flere nysgerrige gæster og arrangører til Danmarks største demokratifestival, siger direktør for Folkemødet, Peter Christiansen.

Imponerende scener og cirkulære løsninger

ByggePladsens sceneområde, som består af fire pavilloner og skal huse forskellige begivenheder, er udformet af Henning Larsen. Hovedgrebet er inspireret af Bornholms karakteristiske pejlemærker såsom Utzons vandtårn, røgerierne, Dueodde fyr, og øens sømærker. Sceneområdet bygges op i strukturer og materialer kendt fra de stilladssystemer vi alle genkender, på kanten af klipperne med udsigt over Østersøen.

- I tæt samarbejde med DI Byggeri og STARK har vi designet et sceneområde med fokus på design for adskillelse og cirkularitet, som gør det muligt at skabe et mødested for hele byggebranchen på Folkemødet – ikke bare i år, men også de næste år, siger Eva Ravnborg, Country Market Director Denmark, Henning Larsen

STARK, ByggePladsens ene hovedpartner, har påtaget sig opgaven med den fysiske etablering af ByggePladsen i samarbejde med lokale virksomheder på Bornholm. Med etableringen af ByggePladsen er opmærksomheden rettet mod, hvordan scenernes opbygning kan pakkes sammen og sættes op igen år efter år.  På den måde understøtter konstruktionen det cirkulære perspektiv og idegrundlaget bag ByggepPladsen om, at skabe en velfungerende og indbydende plads, som har et minimalt aftryk på omgivelserne.

- Vi bidrager med noget af det, vi er bedst til i STARK, nemlig netværk, distribution og de cirkulære partnerskaber. Sammen med vores gode samarbejdspartnere sætter vi fokus på bæredygtigt byggeri. Det er ByggePladsen et fantastisk eksempel på, og vi er stolte bidragsydere! STARK er godt etableret på Bornholm og kendt for at være en naturlig del af lokalområdet. Også derfor har det været helt naturligt for os at være en del af dette ambitiøse projekt, siger Britta Korre Stenholt, CEO i STARK Danmark.

ByggePladsen skal samle en meget divers branche

For Anders Stouge, direktør for DI Byggeri er etableringen af ByggePladsen et vigtigt skridt på vejen mod, at synliggøre sektorens betydning i samfundet.

- Vi i DI Byggeri har taget initiativ til ByggePladsen sammen med STARK og Henning Larsen Arkitekter med ambitionen om at skabe opmærksomhed om de store forandringer, herunder den grønne omstilling, uddannelse og fremtidig rekruttering, som præger sektoren og samfundet. ByggePladsen er ikke kun en traditionel byggeplads, men et samlingspunkt  for alle som påvirkes og er afhængig af vores byggerier, og som understreger den enorme betydning bygge- og anlægssektoren har i samfundet.

Kontakter

For mere information og interviewforespørgsler, kontakt venligst

Line Wej Herdel, Nordic Communications Manager, Henning Larsen, E: lhie@henninglarsen.com, T: +45 51992210

Birgitte Møller-Heuer, kommunikationsdirektør, STARK, E: birgitte.moeller-heuer@stark.dk, T: +45 29326911

Kathrine Hjort Gellert, konsulent, DI Byggeri, E: kahg@di.dk, T: +45 33773910

Martin Gangelhoff, Foreningen Folkemødet, E: martin.gangelhoff@folkemoedet.dk, T: +45 61740510

Find mere information her: www.bygge-pladsen.dk

Billeder

Links

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere. Læs mere: DI Byggeri - https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye