Finans Danmark

Investeringsbranchen har tredoblet bæredygtig dialog med virksomheder på to år

Del

I 2023 var danske kapitalforvaltere i dialog med virksomheder verden over hele 7.400 gange for at påvirke dem i en mere bæredygtig retning. Det er en tredobling sammenlignet med 2021, viser en ny opgørelse fra Finans Danmark. Den støt stigende indsats understreger både investorernes og branchens ambition om, at danskernes investeringer kan være med til at drive den bæredygtige omstilling frem.

Med danskernes investeringspenge i ryggen kan investeringsbranchen bidrage til at få virksomheder, som de har investeret i, til at lytte og flytte sig i en mere bæredygtige retning – til gavn for både værdien af den konkrete investering og hele samfundet. Det kaldes aktivt ejerskab. En ny opgørelse fra Finans Danmark viser, at de danske investeringsfonde og kapitalforvaltere har over de seneste to år intensiveret deres arbejde som aktive ejere for at påvirke virksomheders bæredygtige omstilling. Branchen har blandt andet været i dialog med virksomheder om bæredygtighed 7.400 gange i 2023 – det er en markant stigning fra 2.500 gange i 2021.

”Branchens tredobling af den bæredygtig dialog med virksomheder om deres omstilling viser tydeligt, at vi som branche har et stærkt fokus på og ambition om at gøre en reel forskel for klimaet ved at understøtte virksomhederne, der endnu ikke er bæredygtige i dag – frem for blot at frasælge og dermed reducere klimaaftrykket fra investeringer,” siger Robert Mikkelstrup, formand for Investering Danmark, som er en del af Finans Danmark, og fortsætter:

”Når vi – på vegne af danskerne – har investeret i virksomhederne, får vi en stemme, vi kan bruge til at gå i dialog med virksomhederne om deres fremtidsplaner. Med danskernes 2.176 [KR1] milliarder kroner af investeringer i ryggen kan vi være med til at flytte verden i en mere bæredygtig retning – til gavn for den enkelte investering og hele samfundet.”

Flere afstemninger mod ledelsens kurs

Det er ikke kun klimadialogen, som kapitalforvaltere har skruet op for. I 2023 har de også sat foden ned hver tiende gang af alle afstemninger på generalforsamlinger og stemt imod ledelsen, blandt andet fordi de fremlagte bæredygtighedsplaner ikke var ambitiøse nok. De 7.600 afstemninger imod ledelsen er en stigning på 21 pct. sammenlignet med 2021.

“Afstemninger på generalforsamlinger er et af de værktøjer, som vi kan tage i brug, når vi synes, at virksomhedernes klimaambitioner er alt for lave – eller omstillingsstrategien for uklar. Med vores stemmeret kan vi sikre, at ledelse har hørt vores budskab om, at deres grønne kurs ikke er god nok. Og selv om Rom ikke blev bygget på en dag, arbejder vi hårdt på, at de byggesten, som virksomhederne nu vælger, er også dem, der bidrager til en robust og bæredygtig fremtid for os alle,” siger Robert Mikkelstrup.

Læs hele nyheden

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Antallet af sager om kærlighedssvindel falder drastisk – men mørketallet er stort18.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Kriminelle bruger falske profiler, og udgiver sig for at søge venskab eller kærlighed. I virkeligheden er de blot ude efter penge. Mens landets banker i 2022 kunne registrere, at kriminelle havde forsøgt at svindle sig til næsten 50 mio. kroner på denne måde, så faldt det beløb i 2023 til knap det halve. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der ligger dog et mørketal bag, da ofre for kærlighedssvindel ofte holder deres tab hemmeligt. Også for banken.

Danskerne er i tvivl om etikken i private forsvarsinvesteringer17.5.2024 07:08:45 CEST | Pressemeddelelse

Krigen i Ukraine har fået de europæiske lande til at opruste i et omfang, der kræver store investeringer fra både staterne og private aktører. Den finansielle sektor er klar til at understøtte dette. Når det kommer til danskernes investeringer, er mange dog i tvivl om, hvorvidt investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarlige eller ej. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Krigen i Ukraine har dog gjort, at et flertal af danskerne er blevet mere positive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye