Finans Danmark

Danskerne indhenter flere lånetilbud end sidste år

Del

Danske realkreditinstitutter gav i april flere lånetilbud til virksomheder og husholdninger end for et år siden. Og det er kun anden gang på næsten halvandet år, at der er givet flere lånetilbud end året før. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Virksomheder og husholdninger indhentede i april samlet set 13.208 lånetilbud hos de danske realkreditinstitutter. Det er godt 11 pct. flere end for et år siden. Lånetilbud til ejerboliger og sommerhuse står for langt den største del af stigningen.

”Næsten 16 måneder i træk har danskernes interesse for realkreditlån været nedadgående. Kun i december sidste år så vi en lille stigning på grund af en øget interesse for boligkøb før overgangen til de nye boligskatter. Men her i april var der igen flere, der indhentede et lånetilbud - dog er vi stadig på et relativt lavt niveau, hvis vi fx sammenligner med 2022,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og forsætter:

”Renterne er fortsat på et højere niveau end de seneste par år, og det lægger generelt en dæmper på både private og virksomheders lyst til at låne penge. Samtidig valgte mange at omlægge deres lån i løbet af 2022, og færre har gjort brug af den mulighed i 2023 og 2024. Derfor er det ikke så overraskende, at der er færre end tidligere, der indhenter et lånetilbud.”

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye