Deltag i dialog om jeres behov for ny teknologisk viden
Kunstig intelligens, digitalt sundhedsvæsen og grøn omstilling – hvor har danske virksomheder mest brug for ny viden, der bringer dem sikkert ind i fremtiden? Det har GTS-institutterne netop fremlagt deres forslag til, og de er nu i høring. Indsatserne skal løbe de næste fire år.

Danmark skal også i fremtiden være et af verdens mest innovative lande. Det kræver, at virksomheder har adgang til ny viden og fremsynet teknologi, der baner vejen for morgendagens løsninger. Et af de steder, virksomheder kan søge hen for at få netop det, er hos de syv danske GTS-institutter (Godkendte Teknologiske Service-institutter). Det benytter flere end 20.000 danske virksomheder sig af hvert år.
GTS-institutterne bliver ofte brugt som virksomheders eksterne udviklingsafdeling. For at udfylde den rolle og tilbyde viden fra øverste hylde kan GTS-institutterne søge midler udbudt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. De kan bl.a. søge om midler til udvikling af nye løsninger inden for klima, energi, robotter, rummet, kunstig intelligens, kvanteteknologi, byggeri, sikkerhed og sundhed.
Men hvilke nye teknologier har danske virksomheder mest brug for? Det har alle nu mulighed for at komme med input til fra i dag frem til 30. maj 2024.
”Alexandra Instituttet har defineret fire forslag, som hver især adresserer essentielle samfundsudfordringer og store erhvervsmæssige potentialer. Vi glæder os til at få en dialog med virksomheder, brancheorganisationer, offentlige myndigheder, og i det hele taget alle, som gerne vil hjælpe os med at målrette vores aktiviteter bedst muligt til gavn for Danmark,” lyder det fra Martin Møller, Chief Scientific Officer hos Alexandra Instituttet.
Vi har lagt følgende forslag til resultatkontrakter op til debat:
Digital life science – fremtidens sundhedsvæsen
Det danske sundhedssystem står over for betydelige udfordringer, og har brug for al den støtte, ny teknologi som fx. AI kan give. Denne indsats skal hjælpe virksomheder og det offentlige med hurtigt at udvikle innovative, sikre og brugervenlige løsninger og medicin. Læs mere her:https://bedreinnovation.dk/forslag-til-indsatsomrader/digital-life-science-fremtidens-digitale-sundhedsvaesen/
AI til dansk erhvervsliv
AI kan styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne og bane vej for innovation, effektivisering og bedre beslutninger. Denne indsats fokuserer på rådgivning om og udvikling af AI-løsninger, testning af AI-kvalitet og -sikkerhed og implementering af AI. Læs mere her: https://bedreinnovation.dk/forslag-til-indsatsomrader/ai-fundament-ai-i-praksis/
Robuste og bæredygtige digitale infrastrukturer
Indsatsen vil hjælpe danske virksomheder og offentlige aktører med etableringen af værdiskabende dataøkosystemer. Det sker ved at rådgive om og teste dataøkosystemer, styrke cybersikkerhed, compliance og transformation, og undersøge hvordan HPC, kvantecomputere og AI kan håndtere big data. Læs mere her:
Bedre brugergrænseflader i it og industri
Denne indsats skal hjælpe virksomheder med at udnytte potentialet i AI og Spatial Computing.
Vi vil skabe branchespecifikke prototyper på næste generations brugergrænseflader. Det gør vi ved at udvikle UX-værktøjer og UI-testfaciliteter. Læs mere her:https://bedreinnovation.dk/forslag-til-indsatsomrader/nationalt-center-for-spatial-computing-next-gen-ui/
Alexandra Instituttet
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet Visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Vi er Danmarks eneste Godkendte Teknologiske Service-institut specialiseret i it og digitalisering.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Smedievirksomhed reducerer arbejdstid med 10 procent ved digitalisering af elevatordeleproduktion13.3.2025 14:53:28 CET | Pressemeddelelse
Med en ny produktkonfigurator kan smedevirksomheden Ebbes Kleinsmedie spare op til 10 procent af deres arbejdstid ved at digitalisere opmålingen af karme til elevatordøre.
Alexandra Instituttet får ny marketing- og kommunikationschef7.2.2025 12:32:54 CET | Pressemeddelelse
Louise Hjerrild, der senest kommer fra Inspari A/S, skal styrke Alexandra Instituttets synlighed i it-branchen.
Carletti: De små skridt sætter også motiverende fodspor14.1.2025 09:48:11 CET | Pressemeddelelse
Arbejdet med ESG er for mange virksomheder en forandringsproces, som både påvirker aktiviteter og formidling. For Carletti blev deres Afkoblings-projekt med fokus på kommunikation et vigtigt trin på bæredygtighedstrappen.
Digitaliseringsministeriet bevilger samlet 30,7 millioner til ambitiøst dansk sprogmodels-projekt2.12.2024 11:00:04 CET | Pressemeddelelse
Syddansk og Aarhus Universitet har sammen med Alexandra Instituttet og Københavns Universitet modtaget samlet 30,7 millioner kroner fra Digitaliseringsministeriet til at etablere en ambitiøs R&D platform, Danish Foundation Models (DFM), til at udvikle og anvende sprogmodeller og sprogteknologi i Danmark.
Nye midler driver arbejdet med danske sprogmodeller yderligere fremad1.11.2024 10:33:28 CET | Pressemeddelelse
Aftalepartierne bag forskningsreserven er blevet enige om at afsætte 10 millioner kroner til forskning og innovation i danske sprogmodeller baseret på generativ kunstig intelligens i regi af Danish Foundation Models, der er et samarbejde mellem danske universiteter og Alexandra Instituttet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum