
Kødtrends i Europa peger den rigtige vej for klimaet
Både EU og Statista.com rapporterer, at kødforbruget forventes at falde over hele Europa i de kommende år. Det tyske marked er allerede reduceret markant i de seneste 15 år. Kun forbruget af kyllingekød vokser på tværs af kontinentet, mens markedsandelene for alle andre kødtyper skrumper

Bæredygtighed med dets miljømæssige, økonomiske og samfundsmæssige målsætninger forventes at spille en stadig mere fremtrædende rolle på EU's kødmarkeder, både for producenter og forbrugere. Det skriver EU i sin prognose ”Agricultural Outlook 2021-31”, hvor tendenserne begrundes med, at modernisering, innovative teknologier og ændringer i landbrugspraksis vil føre til mere effektiv og mere miljøvenlig kødproduktion. Ydermere vil bekymringer over miljøet og klimaændringer resultere i, at forbrugerne er mere opmærksomme på produktionsprocessen og produkternes oprindelse. Forbrugernes vaner vil også være drevet af sundhedsmæssige hensyn samt bekvemmelighed. Samlet set forventes EU's forbrug af kød pr. indbygger at falde fra 69,8 kg i 2018 til 67 kg i 2031.
Statista.com peger også i sin rapport på ændringer i forbrugernes efterspørgsel på kød som årsagen. Motiveret af dyrevelfærd, miljøhensyn og deres eget personlige helbred, vedtager flere og flere mennesker diæter, der skærer kød helt væk. Desuden reducerer mange europæere mængden af kød, de indtager.
Forbrugerne har også kunnet lide de plantebaserede køderstatninger, og fremkomsten af disse produkter skærer sig stadigt dybere ind i kødtærten. Ydermere vil en ny konkurrent sandsynligvis bidrage til kampene for konventionelle kødprodukter: Kulturkød (kød dyrket i industrielle beholdere) ser ud til at være klar til en succesfuld markedsadgang i den nærmeste fremtid.
Denne rapport giver et overblik over tendenser for kødforbruget, hvordan forbrugeradfærden ændrer sig, og et bud på sammensætningen af fremtidens kødmarked.
Rapporten indeholder
Beskrivelse
01 Kødforbrugstendenser
Kødforbrug i Europa
Fokus på europæiske landes kødmarkeder
Økologisk kød
Ændringer i kødprisen
02 Forbrugeradfærd
Kostvaner i Europa
Generationernes vaner
Reduktion af kødforbrug
Forbrugernes motivationer og hensigter
Forskydninger i kødforbruget
03 Kødets fremtid
Køderstatninger
Forbrugernes valg
Kulturkød
Prognose for det globale kødmarked
Bestil rapporten her.
Kontakter
Kjeld HansenRedaktør
Tlf:26215326kjeld@baeredygtighed.dkBilleder
Links
Om Gylle.dk
Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.
Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".
Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!
GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.
Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!
Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk
Landbruget overholder hverken aftalerne om mindre kvælstof eller regelret brug af sprøjtegifte - eller beskyttelse af drikkevandet1.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvad betyder det for den grønne trepart, at beskyttelsen drikkevandet er kuldsejlet? Den vigtigste del af aftalen handler om at gøre 140.000 hektar landbrugsjord til ny natur og plante skov på 250.000 hektar, men redder det drikkevandet? Hvis vi ikke har nået det mål til tiden, og der ikke er en plan B, vil det virkelig få folk til at miste troen på sådanne grønne aftaler - og på Landbrug & Fødevarer - i fremtiden
Foråret så sagte kommer28.2.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Overskriften er som mange vil vide titlen på præsten Kaj Munks erindringsbog; den har et strejf af ømhed, som let leder tanken hen på hans folkekære digt om den blå anemone
Danske svinekødsproducenter eksporterer bunker af resistente stafylokokker til den halve verden28.2.2025 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Velkendt er det, at de mange millioner levende danske svin, der ruller over den danske grænse og ud i Europa, er bærere af de resistente CC398 MRSA-bakterier, men nye tal fra Statens Serum Institut viser, at de resistente bakterier også eksporteres til fjerne lande som Brasilien, Uganda og Vietnam, uden at sundhedsmyndighederne løfter en finger
Sig det med blomster, men hvor køber man buketter uden giftrester?27.2.2025 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmark opretholder nidkært et miljøværn for borgerne, når det gælder rester af ulovlige pesticider på fødevarer fra både EU og især fra lande udenfor fællesskabet, men hvor der gælder skrappe regler for giftrester på frugt og grønt, så er der frit slag, når det gælder arbejdsmiljøet for de blomsterhandlere, der håndterer afskårne blomster som roser fra Kenya og Etiopien eller prydplanter fra Malaysia og Filippinerne
Landmandens ansvar for din kræftsygdom er ikke længere til diskussion27.2.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Med Danmarks topplacering som det værst kræftramte land i verden sættes der et stort spørgsmålstegn ved landbrugets udstrakte anvendelse af kraftige sprøjtegifte, der kan fremkalde kræftsygdomme. Myndighedernes godkendelser af disse midler tenderer en overtrædelse af menneskerettighedernes helt basale påbud, om statens pligt til at sikre borgerne gode fundamentale livsvilkår herunder retten til sundhed