Kødtrends i Europa peger den rigtige vej for klimaet
Både EU og Statista.com rapporterer, at kødforbruget forventes at falde over hele Europa i de kommende år. Det tyske marked er allerede reduceret markant i de seneste 15 år. Kun forbruget af kyllingekød vokser på tværs af kontinentet, mens markedsandelene for alle andre kødtyper skrumper
![Der steges stadig store mængder kød i Europa, men forbruget går den rigtige vej. Foto: Piqsels](/data/images/public/13561902/13821035/acf8db25-d168-4d09-8033-306f756708bd-w_720.jpg)
Bæredygtighed med dets miljømæssige, økonomiske og samfundsmæssige målsætninger forventes at spille en stadig mere fremtrædende rolle på EU's kødmarkeder, både for producenter og forbrugere. Det skriver EU i sin prognose ”Agricultural Outlook 2021-31”, hvor tendenserne begrundes med, at modernisering, innovative teknologier og ændringer i landbrugspraksis vil føre til mere effektiv og mere miljøvenlig kødproduktion. Ydermere vil bekymringer over miljøet og klimaændringer resultere i, at forbrugerne er mere opmærksomme på produktionsprocessen og produkternes oprindelse. Forbrugernes vaner vil også være drevet af sundhedsmæssige hensyn samt bekvemmelighed. Samlet set forventes EU's forbrug af kød pr. indbygger at falde fra 69,8 kg i 2018 til 67 kg i 2031.
Statista.com peger også i sin rapport på ændringer i forbrugernes efterspørgsel på kød som årsagen. Motiveret af dyrevelfærd, miljøhensyn og deres eget personlige helbred, vedtager flere og flere mennesker diæter, der skærer kød helt væk. Desuden reducerer mange europæere mængden af kød, de indtager.
Forbrugerne har også kunnet lide de plantebaserede køderstatninger, og fremkomsten af disse produkter skærer sig stadigt dybere ind i kødtærten. Ydermere vil en ny konkurrent sandsynligvis bidrage til kampene for konventionelle kødprodukter: Kulturkød (kød dyrket i industrielle beholdere) ser ud til at være klar til en succesfuld markedsadgang i den nærmeste fremtid.
Denne rapport giver et overblik over tendenser for kødforbruget, hvordan forbrugeradfærden ændrer sig, og et bud på sammensætningen af fremtidens kødmarked.
Rapporten indeholder
Beskrivelse
01 Kødforbrugstendenser
Kødforbrug i Europa
Fokus på europæiske landes kødmarkeder
Økologisk kød
Ændringer i kødprisen
02 Forbrugeradfærd
Kostvaner i Europa
Generationernes vaner
Reduktion af kødforbrug
Forbrugernes motivationer og hensigter
Forskydninger i kødforbruget
03 Kødets fremtid
Køderstatninger
Forbrugernes valg
Kulturkød
Prognose for det globale kødmarked
Bestil rapporten her.
Kontakter
Kjeld HansenRedaktør
Tlf:26215326kjeld@baeredygtighed.dkBilleder
Links
Om Gylle.dk
Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.
Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".
Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!
GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.
Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!
Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk
Sig det med blomster – men vær forsigtig med de giftige buketter26.7.2024 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse
Billige blomster fra lande uden for EU har tit sprøjtegifte, som aldrig ville blive godkendt til brug her hos gartnere og landmænd, men alligevel må vi gerne importere dem. Og lidt skørt er det faktisk, at de sprøjtemidler, vi ikke må bruge, nogle gange bliver lavet i et EU-land, som f.eks. Danmark.
Den nifoldige morder er en vigtig indikator for naturens tilstand.23.7.2024 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse
Stygt lyder det og harmonerer dårligt med det frydefulde syn man beredes, når sommerens sollys falder ind på en han af rødrygget tornskade i toppen af en tjørn, men navnet er den nifoldige morder – sådan hedder fuglen på tysk: Neuntöter
Fremtidens teater skal være grønt22.7.2024 08:02:00 CEST | Pressemeddelelse
På torsdag har Stevns Sommerspil premiere på den verdensberømte musical ”CABARET”, som opføres i slotsgården på Gjorslev Slot på Stevns. Holdet bag sommerspillet har gjort sig stor umage for at gøre hele begivenheden bæredygtig
Skal dit barn lære at slå krabber ihjel?22.7.2024 05:55:00 CEST | Aktuelt
Skal børn såvel som voksne ikke prøve at finde ud af, hvorfor der er så mange strandkrabber, og samtidig øve sig i at respektere alt liv? Hvad mener en fiskeribiolog mon om naturfredningsforeningens kampagne for at udrydde strandkrabberne...
Hvad forstår bønder sig på agurkesalat?19.7.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I år er det den verdensberømte musical "CABARET", der hitter, når Stevns Sommerspil åbner porten til slotsgården på Gjorslev. Her har over 100 frivillige fra Stevns skabt Sjællands smukkeste udendørs musicalteater.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum