Rudersdal Kommune

Borgerne i Rudersdal er mere trygge

Del

Justitsministeriets årlige undersøgelse af danskernes tryghed og tillid til politiet viser, at borgerne i Rudersdal Kommune er trygge i deres nabolag og at de er det i stigende grad.

Justitsministeriet har netop offentliggjort den årlige undersøgelse af danskernes tryghed og af deres tillid til politiet. Undersøgelsen er særdeles positiv, hvis man sætter spot på Nordsjælland og ikke mindst på Rudersdal Kommune. Det fremgår således, at 92 pct. af borgerne i Rudersdal er trygge i deres nabolag. Det er en forbedring på 1,8 pct.-point sammenlignet med 2022 og en markant forbedring sammenlignet med 2021, hvor 84,9 pct. af borgerne angav, at de var trygge i deres nabolag.

Sammenligner man med de øvrige kommuner i Nordsjællands politikreds er borgerne i Rudersdal mere trygge end gennemsnittet (2,0 pct.-point) og samtidig er det kun borgerne i Lyngby-Taarbæk Kommune, der ifølge undersøgelsen er mere trygge end borgerne i Rudersdal.

Borgmester Ann Sofie Orth er naturligvis glad for, at borgerne i kommunen er blevet mere trygge, men er samtidig bekymret over, at antallet af indbrud i kommunen fortsat er blandt de højeste i landet. Hun siger: ”Jeg glæder mig over, at langt de fleste borgere i kommunen føler sig trygge i deres nabolag, og at borgerne gennem de seneste år har oplevet en større og større grad af tryghed. For selvfølgelig skal man være tryg i eget hjem og selvfølgelig skal man føle sig tryg i sit nærområde uanset tidspunkt på døgnet. Det ændrer dog ikke ved, at Rudersdal Kommune desværre fortsat er en af de kommuner i landet, hvor der forekommer flest indbrud i private hjem. Og hvis der er noget, der skaber usikkerhed, så er det netop oplevelsen af, at en fremmed har skaffet sig uberettiget adgang til ens hjem.”

Borgmesteren glæder sig samtidig over, at tilliden til politiet også er stigende og at der i Rudersdal Kommune er 89 pct. af borgerne, der har tillid til ordensmagten. Det er en forbedring på 4,9 pct.-point sammenlignet med året før.

Hun fremhæver, at tillid til politiet er vigtigt i en retssamfund og også vigtig, hvis samfundet skal kunne bekæmpe både berigelseskriminalitet og personfarlig kriminalitet.  Hun understreger dog, at der fortsat er behov for synlighed, hurtig indsats og opklaring fra politiets side. Hun siger: ”Vi er i løbende dialog med politiet for at knække ’indbrudskurven’. Det er et fælles ansvar for politi, kommune og borgere. Samtidig er der også fokus på, hvordan vi sikrer, at vores borgere kan færdes trygt overalt i kommunen og på alle tidspunkter af døgnet.”  

Undersøgelsen er gennemført af Danmarks Statistik for Justitsministeriet i perioden fra d. 1. september til 28. november 2023 og omfatter svar fra i alt 29.004 personer. 

Kontakter

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye