Furesø Kommune

Furesø Kommune og Børns Vilkår vil skabe nye løsninger på mistrivsel

Del

Over de næste ti år skal Furesø i samarbejde med Børns Vilkår udvikle og afprøve nye, helhedsorienterede indsatser, der retter sig mod problemet med stigende mistrivsel blandt børn og unge. Målgruppen er de 0-18-årige. Furesø Byråd har nu godkendt en 10-årig partnerskabsaftale med Børns Vilkår.

Mandag den 30. april underskrev Furesø Kommune og Børns Vilkår en tiårig partnerskabsaftale. Det foregik i Farum Nordby Børnehus.
Mandag den 30. april underskrev Furesø Kommune og Børns Vilkår en tiårig partnerskabsaftale. Det foregik i Farum Nordby Børnehus. Furesø Kommune

Furesø Kommune underskrev mandag eftermiddag en 10-årig partnerskabsaftale med Børns Vilkår. Borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen (A) glæder sig over det nye partnerskab:

”Udfordringen med den stigende mistrivsel blandt vores børn og unge er et nationalt problem, som vi meget gerne vil finde nye svar på i Furesø. Vi er derfor rigtig glade for, at vi nu skal samarbejde med Børns Vilkår om at udvikle og afprøve nye indsatser, så vi kan hjælpe hinanden med at styrke børn og unges trivsel”.

Vicedirektør i Børns Vilkår Steffen Raun Fjordside ser samarbejdet som en mulighed for at løse en række udfordringer i fællesskab:

Børn og unges mistrivsel er et område, vi i Børns Vilkår længe har haft fokus på og arbejdet med. Det er en omfattende og vigtig opgave. Vi skal gøre mere og andet, end vi plejer for at få skabt en positiv forandring.  Derfor ser vi nu på, hvordan vi kan komme videre på den lange bane. Et tiårigt partnerskab er en horisont, der er så lang, at vi både kan nå at udvikle og måle på den forskel, vi gør.  Ingen kan løse trivselsudfordringerne alene, og vi er glade for, at vi med støtte fra Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde og i samarbejde med Furesø Kommune kan finde løsninger sammen.”

Fokusområderne i det ti år lange partnerskab vil bl.a. være omsorg og tilknytning, implementering af Barnets Lov, bekymrende skolefravær og børn og unges digitale liv.

Med det nye partnerskab får Furesø Kommune adgang til den store viden hos Børns Vilkår om børn og unges trivsel. Den viden skal danne udgangspunkt for den videre udvikling og afprøvning af nye tiltag.

Furesø Kommune er den første af i alt tre kommuner, der kommer til at indgå i samarbejdet om at udvikle nye løsninger sammen med Børns Vilkår. Partnerskabet er støttet af Annie & Otte Johs. Detlefs’ Fonde OJD.

Kontakter

Katrine BirkVelfærdsdirektør

Center for Sundhed og Seniorliv, Center for Børn og Voksne, Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Tlf:2285 2040kpd1@furesoe.dk

Lotte StenlevUdviklingskonsulentCenter for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

lst8@furesoe.dk

Billeder

Mandag den 30. april underskrev Furesø Kommune og Børns Vilkår en tiårig partnerskabsaftale. Det foregik i Farum Nordby Børnehus.
Mandag den 30. april underskrev Furesø Kommune og Børns Vilkår en tiårig partnerskabsaftale. Det foregik i Farum Nordby Børnehus.
Download
Vicedirektør i Børns Vilkår Steffen Raun Fjordside, borgmester Ole Bondo Christensen og formand for Børn og Skole-udvalget i Furesø, Muhammed Bektas.
Vicedirektør i Børns Vilkår Steffen Raun Fjordside, borgmester Ole Bondo Christensen og formand for Børn og Skole-udvalget i Furesø, Muhammed Bektas.
Download

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye