Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Fra rummet til rådhuset: Andreas Mogensens hjemkomst til Jorden hyldes på Københavns Rådhus

Del

Fredag den 3. maj hyldes astronaut Andreas Mogensens hjemkomst til Jorden med rådhuspandekager på Københavns Rådhus. Pressen er velkommen til arrangementet.

Den danske astronaut Andreas Mogensen og resten af Crew 7 landede i havet ud for Floridas kyst den 12. marts 2024 og efter at have brugt et par uger på at vænne sig til tyngdekraften igen, vender Andreas Mogensen nu snuden mod Danmark. Den 3. maj fejrer Københavns Kommune Andreas Mogensens hjemkomst med rådhuspandekager.

Til fejringen deltager blandt andet overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

"Andreas Mogensen er en kæmpe rockstjerne. Hvem havde troet, at vi ville få en dansker i rummet? Jeg har fulgt missionen med både beundring og fascination. Jeg håber, hans bedrift giver kæmpe medvind til naturvidenskaben og inspirerer børn og unge til selv at sigte mod stjernerne. Andreas Mogensen er ovenikøbet født i København, så jeg glæder mig utrolig meget til at hylde ham på Rådhuset for den enestående bedrift," siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. 

"Det er en herlig tradition, at vi hylder de danskere, der har gjort noget ekstraordinært og imponerende, på Københavns Rådhus. Det må man i den grad sige, at Andreas Mogensen er lykkedes med. Hans mission og de danske forsøg ombord på Den Internationale Rumstation er en stor sejr for dansk forskning, som er med til at sætte Danmark på verdenskortet som en lille, men stærk rumnation," siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. 

Andreas Mogensen har tilbragt næsten 200 dage på Den Internationale Rumstation, ISS. På den seks måneder lange mission gennemførte Andreas Mogensen flere aktiviteter og forsøg, ligesom han fik rollen som commander af rumstationen.

Andreas Mogensen er både den første og hidtil eneste dansker, der har været i rummet. Missionen, som Andreas Mogensen er vendt hjem fra, var hans anden mission i rummet.  

Receptionen på Københavns Rådhus er for medlemmer af Borgerrepræsentationen, Andreas Mogensen samt repræsentanter fra bl.a. DTU og Experimentarium. Til fejringen vil Sophie Hæstorp Andersen og uddannelses- og forskningsministeren holde tale, ligesom Andreas Mogensen også selv holder en tale og viser billeder fra sin mission til rummet. Herefter serveres der rådhuspandekager for gæsterne.

Tid og sted

Tid: Fredag den 3. maj 2024 kl. 15.00-16.00

Sted: Festsalen, Københavns Rådhus

Pressetilmelding

Pressen er velkommen til arrangementet. Deltagelse kræver tilmelding senest den 2. maj kl. 10.00.

For tilmelding og yderligere information kontakt: Pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen på mail: p33u@kk.dk, tlf. 4044 7446.

Mødetid for pressen: Senest 14.30 ved hovedindgangen. Pressekort skal bæres synligt.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye