Hedensted Kommune

Pilotprojekt: Nu kan du affaldssortere som derhjemme udvalgte steder i det offentlige rum

Del

Hedensted Kommune tester nu en ny type affaldsstationer med indbyggede, elektroniske rottefælder på Tørring Torv, Storstranden i Juelsminde og Snaptun Havn. Målet er endnu bedre sortering.

Billede af ny affaldsbeholdre i Hedensted Kommune
Nye affaldsbeholdere skal sikre bedre sortering i det offentlige rum. Her ved Storstranden i Juelsminde.

Det er vigtigt, at vi sorterer vores affald. Og at vi gør det godt. Det gælder både derhjemme og på arbejdspladsen, men også i det offentlige rum.

Her opgraderer Hedensted Kommune nu indsatsen på tre udvalgte steder - Tørring Torv, Storstranden ved Juelsminde og Snaptun Havn, som led i et nyt pilotprojekt.

Her bliver der sat nye affaldsbeholdere op, som skal lette og effektivisere affaldssorteringen i madaffald, pap/papir, metal/plast/mad- og drikkekartoner og restaffald. Og samtidig bidrage med viden til, hvordan sorteringen i det offentlige rum generelt kan styrkes.

Det sker som led i pilotprojektet, som skal understøtte den generelle affaldssortering i Hedensted Kommune og samtidig styrke affaldssorteringen i det offentlige rum – både gennem bedre sortering og erfaring med, hvad der fungerer bedst.   

- Vi ser ofte, at sorteringen i offentlige affaldsbeholdere er markant dårligere end sorteringen hos private husstande, så der er et stort potentiale i at forbedre sorteringen, så mere affald, der egentlig godt kan genbruges, rent faktisk også bliver det. På den måde kan vi genbruge ressourcerne i stedet for at brænde dem af, forklarer Ove Kjærskov Nielsen, formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Hedensted Kommune.  

Cecilie Jakobsgaard Kvist fra Hedensted Kommunes affaldsteam supplerer:

- Det er ofte fx kaffekopper to-go med plastikbelægning, fedtet madpapir og måske resten af en hotdog, der ryger i pap/papir i stedet for i restaffald, hvor det hører hjemme. Så vi håber at se en forbedring med de nye beholdere, der gerne skulle gøre det nemmere og mere overskueligt at sortere korrekt, selvom man måske er på farten.  

Hedensted Kommune følger løbende med i sorteringen for at se, om ordningen og de nye affaldsbeholdere har den ønskede effekt på sorteringen. Og skulle affaldet lokke en rotte til, er der også råd for det.

Hedensted Kommune afprøver nemlig samtidig en særlig funktion i affaldsbeholderne. I bunden sidder der en indsats, der fungerer som elektronisk rottefælde. Går der en rotte i fælden, sendes der straks en besked til Hedensted Kommunes rottefængere, som kan tømme fælden med det samme.

FAKTA:

  • Affaldsbeholderne er allerede sat op og kan findes på Tørring Torv, Snaptun Havn og Storstranden i Juelsminde.
  • Effekten af de nye affaldsbeholdere vil blive monitoreret løbende, mens der sker en mere samlet evaluering i efteråret 2024.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Efter tilsagn om millioninvesteringer: Butiksvinduerne fyldes med rekordfart i Juelsminde17.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere og flere butikker og restauranter åbner i øjeblikket i den lille østjyske havneby Juelsminde, der oplever stor interesse fra både erhvervsdrivende, gæster og investorer. Den forestående sommersæson og spændende udviklingsperspektiver i havne- og midtbyområdet lokker nu betydelige investeringer og gæster til byen, som er kendt for sine sandstrande og maritime miljø.

Mikkel Lindskov Petersen er ny direktør for Vækst, Teknik & Fællesskab i Hedensted Kommune20.3.2024 18:40:37 CET | Pressemeddelelse

Mikkel Lindskov Petersen, der oprindeligt er uddannet arkitekt, har som først planchef og siden konstitueret direktør spillet en vigtig rolle i at realisere Hedensted Kommunes vækstambitioner de senere år. Fra 1. april 2024 overtager han posten som direktør for Vækst, Teknik & Fællesskab og får dermed hovedansvaret for at drive en stor del af Hedensted Kommunes vækstdagsorden.

Flyttedag: Dit kulturelle forsamlingshus flytter ind på Juelsminde Rådhus7.3.2024 12:57:14 CET | Pressemeddelelse

Biblioteket i Juelsminde rykker i nye rammer. I løbet af de kommende måneder flytter Juelsminde Bibliotek sine aktiviteter fra Wedelsgade til Juelsminde Rådhus, hvor biblioteket får ny base i de kommende år. Det giver en række spændende muligheder for både bibliotek og borgere, og er samtidig med til at slanke kommunens bygningsmasse. Den nuværende biblioteksbygning bliver 1. maj overtaget af en lokal ejendomsudvikler, som ser et stort potentiale i Juelsminde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye