Andels overtagelse af Nakskov Elnet er godkendt

Del

Andel og Lolland Energi Holding har indgået aftale om, at Andel overtager Nakskov Elnet. Energistyrelsen har nu godkendt, at bevillingen til at drive net overdrages, og dermed kan processen fortsætte frem mod handlens forventede afslutning den 31. maj.

I januar 2024 blev det offentliggjort, at energi- og fibernetkoncernen Andel og Lolland Energi Holding havde underskrevet købsaftale om elnettet i Nakskov, så det kan overtages af Andel. Energistyrelsen har nu godkendt overdragelsen af bevillingen til det lokale elnet, og banen er dermed kridtet op til, at de nuværende cirka 8.200 netkunder i Nakskov kan fusioneres ind i netselskabet Cerius og blive andelshavere i Andel. Dette vil forventeligt ske den 31. maj 2024, hvor overdragelsen gennemføres. Det glæder Andels adm. direktør Jesper Hjulmand sig over:

”Borgere og virksomheder i Nakskov – vores kommende nye andelshavere – bliver en del af en koncern, som er i rivende udvikling, og som tager et samfundsmæssigt ansvar for den regionale udvikling og for den grønne omstilling af energi. Jeg er rigtig glad for, at vi snart kan byde dem velkommen”. 

Volumen, udviklingskraft og investeringer
Behovet for at samle elnet i større enheder udspringer af den grønne omstilling, hvor elforbruget vil stige, og produktionen fra solcelleanlæg og vindmøller svinge. Volumen, udviklingskraft og store investeringer i den elektriske infrastruktur er derfor nødvendige.

Jesper Hjulmand fremhævede netop dette perspektiv, da handlen blev indgået:

”En betydelig økonomisk robusthed og de rette kompetencer er nødvendige for at kunne gennemføre de store investeringer og udbygge infrastrukturen, så vi sikrer et energisystem, der også fremover er i verdensklasse”.

Andel har således de seneste fem år foretaget en række køb af elnet i Østdanmark herunder elnettet i Vordingborg i marts 2019, Radius Elnet i september 2019 og elnettet i Hillerød i juni 2021.

For Lolland Kommune er handlen primært et led i forberedelserne til fremtidens krav til forsyningsområdet. Ved offentliggørelsen af salget sagde formand for Lolland Energi Holding, Michael Knudsen blandt andet:

”Vi kan se, at vi i Lolland Forsyning står over for nye store opgaver inden for bl.a. varmeforsyning og levering af teknisk vand til industrien. I den situation giver det god mening at samle kræfterne om udviklingsopgaver.”

Nakskov Elnet og Andel har i flere år haft et tæt samarbejde om en række ydelser, blandt andet inden for driftsaftaler og vagtplaner, så de to selskaber kender hinanden indgående.

Supplerende fakta:

  • I handlen indgår cirka 65 km elnet på højspændingsniveau (10 kV), cirka 127 km elnet på lavspændingsniveau (0,4 kV) og 8.200 fjernaflæselige elmålere.
  • Nakskov Elnet beskæftiger fem medarbejdere, som fortsat er relevante for driften af elnettet i Nakskov, og de ansættes i Andels driftsselskab Nexel.
  • Ved handlens endelige afslutning vil Andel udvide sit repræsentantskab med 3 repræsentanter, så Lolland i alt har 11 repræsentanter.
  • Man er andelshaver, hvis man har fast bolig, sommerhus eller virksomhed, der er tilsluttet elnetselskabet Cerius’ elnet i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, og på Lolland-Falster og øerne.

Yderligere information:

Andels presseafdeling: 2170 3101

Andel er Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Vi er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtider og er en del af ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære, kunderettede energiløsninger.

Vi har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Andel Energi, Clever, Energi Danmark, Fibia og netselskaberne Cerius og Radius, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning.

Andel beskæftiger ca. 2.300 kolleger og har hovedsæde i Svinninge samt primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. I 2022 var koncernens omsætning på 369,1 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Få del i overskud fra Andel – sidste frist for udbetaling nærmer sig21.5.2024 13:20:28 CEST | Pressemeddelelse

Til og med den 31. maj kan borgere, der bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne få del i energi- og fibernetkoncernen Andels overskud fra 2022. Der er helt ekstraordinært afsat 850 mio. kr. og midt i maj har flere end 300.000 andelshavere hver fået 2.500 kr. Andel håber på, at endnu flere vil registrere sig, så alle pengene bliver udbetalt.

Andel sætter turbo på en grønnere fremtid med historisk høje investeringer1.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter investeringer i 2023 på 3,4 mia. kr. via datterselskaber i ladenetværk landet over samt udbygning af elnet og fibernet på Sjælland, forventer Andel i 2024 at skrue kraftigt op for aktiviteterne inden for sol og vind. Med målet om at tage ansvar for en grønnere fremtid skal vedvarende energi bane vejen for historisk høje investeringer på mere end 5 mia. kr. Koncernens resultat blev i 2023 præget af et urealiseret tab på Ørsted.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye