Erhvervshus Nordjylland

Maritime Stars sikrer innovative løsninger i den maritime industri

Del

Det landsdækkende initiativ, Maritime Stars, er sat i verden for at matche innovative startups med etablerede maritime virksomheder. Det sker for at sætte mere fart over udvikling i den konservative maritime industri, og ikke mindst bringe innovative grønne løsninger på markedet. Initiativet har allerede skabt et grønt match og investering i en ny maritim startup.

Startupvirksomheden Smart Marine pithcer sin ide overfor andre virksomheder
Thorbjørn Thade Petersen fra Smart Marine

Det maritime Danmark er afhængig af innovation og nytænkning i en ellers konservativ industri.

Med Maritime Stars har brancheforeningen Danske Maritime og Erhvervshus Nordjylland skabt en platform, hvor udstyrsproducenter, værfter, rederier, havne og andre aktører kan mødes med innovative startups fra hele landet. Det skal bane vejen for et af branchens helst store ”missing links”.    

”I Maritime Stars skal de bedste startups pitche deres forretningsidé over for virksomheder, der allerede har driftssikre produktionsapparater, internationale distributionskanaler og etablerede leverandør- og værdikæder. Hver startup får på den måde direkte adgang til sparringsmøder med de erfarne virksomheder, og for nogle vil mødet ende i et konkret fremtidigt samarbejde. Dermed kan virksomhederne skyde genvej til den innovationskraft, de mangler, mens unge startups til gengæld får en unik mulighed for vækst”, fortæller projektleder Allan Hejslet fra Erhvervshus Nordjylland.

Indsatsen Maritime Stars er støttet økonomisk af Den Danske Maritime Fond, og skal være med til at højne beskæftigelsen og omsætningen i den maritime industri. Det sker ved netop at matche startupvirksomheder med tunge erfarne virksomheder, så den maritime branche samlet set får højnet innovationsgraden og nemmere får adgang til miljøvenlige teknologier og industrielle processer, der sænker CO2-udledning.

”Skal det blå Danmark fortsætte med at stå stærkt nationalt såvel som internationalt, kræver det, at innovative løsninger fra startups og erfaringer i de etablerede virksomheder går hånd-i-hånd. Gennem partnerskaber bliver der skabt fremdrift, jobs og økonomisk vækst for branchen. Da maritimt iværksætteri i altovervejende grad sker i industrien, føler vi et særligt ansvar og er utrolig glade for, at Maritime Stars igen kan give stærke idéer luft under vingerne,” kommenterer Jenny Braat, CEO i Danske Maritime.

Investorer ser stort potentiale i at hjælpe startup

Netop muligheden for at møde nye innovative spillere i branchen er vigtigt for flere erfarne aktører i branchen. 

”Vi har haft muligheden for at overvære flere startups pitche deres idéer. Særligt en pitch fra virksomheden Smart-Marine fangede vores interesse. De har udviklet en løsning til at reducere CO2-udledningen fra skibe, og vi valgte at investere i virksomheden. I dag samarbejder vi om at kommercialisere løsningen, for vi tror fuldt ud på et enormt forretningsmæssigt og miljømæssigt potentiale,” fortæller investor Rasmus Hans Jensen, der er tidligere CEO i Hans Jensen Lubricators.

For Smart-Marine har mødet været afgørende for den videre udvikling af virksomhedens opfindelser.

”Vi havde udviklet en løsning til den maritime branche, og troede 100 procent på potentialet i den. Men det tager lang tid og kræver mange penge at komme på markedet som nyetableret virksomhed. Derfor har det fået enorm betydning for os, at vi blev bragt sammen med Rasmus Hans Jensen. Den enorme erfaring, knowhow og et distributionsnetværk bidrager til at vores nye løsninger kommer ud på markedet,” fortæller Thorbjørn Thade Petersen, der er stifter af Smart-Marine.

Maritime Stars gennemføres i samarbejde med Danske Maritime. Projektet kører i tre år, og har første pitchevent i Aalborg den 20. juni 2024. Mellem 20-30 fyrtårnsvirksomheder deltager, herunder: udstyrsproducenter, værfter, rederier, havne og øvrig industri med tilknytning til det maritime erhverv. Derudover deltager de bedste maritime startups i Danmark, særligt inden for grøn omstilling, digitalisering, automatisering og optimering. Interesserede startups fra hele Danmark kan kontakte Allan Hejslet fra Erhvervshus Nordjylland.

Nøgleord

Kontakter

Allan Hejslet, projektleder i Erhvervshus Nordjylland, tlf.: 3013 3043
Jenny Braat, CEO Danske Maritime, tlf.: 3313 2416
Thorbjørn Thade Petersen, stifter Smart-Marine, tlf.: 7092 9241
Rasmus Hans Jensen, investor, tlf.: 5190 4661

Billeder

Fremlæggelse af ide til den maritime branche
Thorbjørn Thade Petersen pitcher
Download
Skibe på havet
Skibsindustrien er afhængig af innovative løsninger
Download

Om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland en en del af nordjyske erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af uvildige forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft.

Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Derudover er Erhvervshus Nordjylland operatør på programmer, der gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb i samarbejde med private rådgivere.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Ét spørgsmål fik Mai til at trodse tvivlen og blive succesfuld iværksætter8.3.2024 10:50:06 CET | Pressemeddelelse

Iværksætterlysten blandt danske kvinder er steget med 3% på et år, alligevel udgør kvindelige iværksættere kun en fjerdedel af danske iværksættere. En analyse fra Dansk Erhverv peger på, at yngre kvinder tvivler på egne kompetencer, og det kan være en af årsagerne til, at så få kvinder udlever drømme om egen virksomhed. Mai Brink blev iværksætter for godt tre år siden og kender til tvivlen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye