Andel åbner gratis klima-skoletjeneste på Sjælland

Del

En stor interaktiv globe med visualiseringer af alt fra havskildpaddernes migrationsruter til stjerner, planeter og klimaforandringer, er hovedattraktionen i energi- og fibernetkoncernen Andels nye skoletjeneste, Energimissionen. Med aktiv læring og data fra bl.a. NASA sættes energi og klima på skoleskemaet. Målet er at inspirere skolebørn til at engagere sig i den grønne omstilling. 

Elever fra Faxe, Fårevejle og Svinninge deltog i indvielsen af Energimissionen, Andels nye skoletjeneste målrettet elever i 5. og 6. klasse
Elever fra Faxe, Fårevejle og Svinninge deltog i indvielsen af Energimissionen, Andels nye skoletjeneste målrettet elever i 5. og 6. klasse

Energimissionen har slået dørene op den 11. april i Maskinhallen, Hovedgaden 36 i Svinninge, på et sted med stor symbolværdi. Det var her den første strøm blev produceret til Vestsjællænderne, og nu danner Maskinhallen rammen om en gratis skoletjeneste, der skal udvide skoleelevernes forståelse for klima, energisystemer og fremtidens grønne teknologier. Skoletjenesten er målrettet alle skoleklasser på 5. og 6. klassetrin i Region Sjælland, og med i pakken er et tilbud om at blive hentet og bragt kvit og frit til Svinninge i Andels elbus.

Om behovet for en regional skoletjeneste siger Jesper Hjulmand, Andels adm. direktør:
Vores børns fremtidige evner, ideer og kompetencer har afgørende betydning for den grønne omstilling af energi. Derfor er i dag en rigtig god dag i klimaets navn, når vi nu slår dørene op for Energimissionen. Her sætter vi klima og energi på skoleskemaet for elever i hele regionen. Vi glæder os til at se en masse glade børn, der leger, undersøger og forundres, imens de bliver klogere på, hvordan vi producerer og bruger energi og hvilke konsekvenser dette har”.

Interaktiv globus er omdrejningspunkt
Centralt i Maskinhallen har Andel placeret en stor interaktiv globe, der bliver omdrejningspunktet i skoletjenestens undervisning. Med flere end 300 forskellige datasæt, udviklet af bl.a. NASA og amerikanske universiteter, kan alt fra klimaforandringer, tektonisk aktivitet og nattebilleder af kloden visualiseres.

Foruden den interaktive globe, byder Energimissionen på masser af praktiske aktiviteter - aktive læringsforløb og kreative gruppeøvelser. En af øvelserne går bl.a. ud på at bygge små vindmøller, hvor børnene med en sensor kan måle, hvor meget energi møllen producerer. Ydeevnen kan efterfølgende sammenlignes med energiforbruget ved at lave popcorn i mikroovn, være på sin computer i nogle timer eller oplade sin mobiltelefon.

Formidler positive klimahistorier
Målet for skoletjenesten er 50 besøg af skoleklasser pr år, som vil møde skoletjenestens daglige leder og primusmotor, Rebecca Svensson. Hun har denne tilgang til børn og unges læring: 

Børn har ikke brug for mere klimaangst eller løftede pegefingre. Derfor sigter vi mod at formidle positive klimahistorier samt praktiske, konkrete løsninger for at vise, at der er mulighed for at handle og gøre noget ved de store udfordringer fra CO2-udledning og de globale temperaturstigninger. Det er vores ansvar, at børn ikke føler udfordringerne som en tung byrde på deres skuldre. Her er det en vigtig pointe, at vi lytter til børnene og fortæller om, hvordan den grønne omstilling ikke kun er besværlig, men også åbner døren til nye, spændende muligheder og håb."

En del af Andels skoletjeneste er det nationale digitale undervisningsforløb ”Bliv energirytter – for en grønnere fremtid”. Forløbet kan tilgås via hjemmesiden Forstå.dk, hvor der er et undervisningsforløb svarende til 12,5 lektioner. Rasmus Kolbe, også kendt som Lakserytteren, vært.

Andel har bevilliget cirka fem millioner kroner til Energimissionen. Bevillingen er en del af andelsselskabets strategi for kollektive samfundsbidrag, der skal skabe værdi for andelshaverne ved at fremme den grønne omstilling, vækst og beskæftigelse samt viden om fremtidens energisystem.

For yderligere information, kontakt venligst:

Andels presseafdeling på tlf. 2170 3101

Billeder

Andel er Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Vi er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtider og er en del af ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære, kunderettede energiløsninger.

Vi har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Andel Energi, Clever, Energi Danmark, Fibia og netselskaberne Cerius og Radius, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning.

Andel beskæftiger ca. 2.300 kolleger og har hovedsæde i Svinninge samt primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. I 2022 var koncernens omsætning på 369,1 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Få del i overskud fra Andel – sidste frist for udbetaling nærmer sig21.5.2024 13:20:28 CEST | Pressemeddelelse

Til og med den 31. maj kan borgere, der bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne få del i energi- og fibernetkoncernen Andels overskud fra 2022. Der er helt ekstraordinært afsat 850 mio. kr. og midt i maj har flere end 300.000 andelshavere hver fået 2.500 kr. Andel håber på, at endnu flere vil registrere sig, så alle pengene bliver udbetalt.

Andel sætter turbo på en grønnere fremtid med historisk høje investeringer1.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter investeringer i 2023 på 3,4 mia. kr. via datterselskaber i ladenetværk landet over samt udbygning af elnet og fibernet på Sjælland, forventer Andel i 2024 at skrue kraftigt op for aktiviteterne inden for sol og vind. Med målet om at tage ansvar for en grønnere fremtid skal vedvarende energi bane vejen for historisk høje investeringer på mere end 5 mia. kr. Koncernens resultat blev i 2023 præget af et urealiseret tab på Ørsted.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye