Nu kan du få hestepas på mobilen
Fødevarestyrelsen har gjort det lettere for ryttere at vise hestepas
Du behøver ikke længere have din hests fysiske pas med, hvis du flytter din hest indenfor landets grænser. Fremover er det tilstrækkeligt at have oplysningerne på Fødevarestyrelsens app, ’CHR’, på samme måde som mange kender det fra sundheds- og kørekortet. Appen kan du hente i App store og Google Play. Dog skal du være opmærksom på, at arrangører af konkurrencer og lignende kan stille krav om fremvisning af det fysiske pas og dermed dokumentation for vaccination af deltagende heste. Men for at kunne fremvise dit hestepas på mobilen, kræver det, at din hest er registreret i CHR.
100.000 heste savnes
Siden 2021 har det været muligt at registrere adresserne på gårde, ridebaner, rideskoler og stutterier i CHR-appen. I 2023 blev det obligatorisk også at registrere heste enkeltvis i CHR. Men selvom der i dag er registreret mere end 20.000 hestehold og mere end 100.000 heste i CHR, vurderer Fødevarestyrelsen, at omkring 100.000 heste stadig ikke er blevet registreret. ’Det er helt afgørende, at vi får alle heste registeret i CHR. For uden overblikket over hvilke heste, der står hvor, og registrering af hvor de kommer fra, får Fødevarestyrelsen svært ved at rykke ud til kampen mod de alvorlige hestesygdomme, hvis de pludselig får tag i Danmark’, siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Charlotte Vilstrup Castle. Hun glæder sig over, at så mange allerede har taget reglerne til sig og har registreret deres heste i CHR. ’Nu skal vi have resten med, så vi bedst muligt beskytter alle heste i Danmark’, siger Charlotte Vilstrup Castle.
Udelukkelse af heste fra konsum
I januar kom en app til dyrlæger til brug ved udelukkelse af heste fra konsum. Dyrlægerne har nu pligt til at anvende appen, når de udelukker heste fra konsum. Du skal derfor ikke længere selv indsende hestepasset til SEGES Heste, hvis dyrlægen behandler hesten med noget medicin, der udelukker hesten fra konsum. Dyrlægen klarer det hele i forbindelse med behandlingen – både registreringen i hestepasset og registreringen i CHR.
Mulighed for feed-back i CHR-appen
Fødevarestyrelsen forsøger løbende at gøre implementeringen af de nye EU-regler på hesteområdet så smidig som muligt for hesteejerne. Fødevarestyrelsen arbejder derfor hele tiden på at tilføje flere funktioner til CHR-appen, blandt andet på baggrund af forslag fra brugerne. Brugere af appen kan sende gode forslag via knappen ’Send ris/ros’.
Kontrolbesøg i hestehold i 2024
I løbet af 2024 kommer Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg på hestehold som f.eks., rideskoler, stutterier, hestepensioner, for at se, om der er styr på de registreringer, der følger med, når man har ansvaret for heste.
Læs mere om Registrering af heste og hestehold i CHR
Nøgleord
Kontakter
Fødevarestyrelsens pressetelefon
Tlf:2284 4834presse@fvst.dkFølg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen advarer forbrugere mod kosttilskud, der kan give leverskader15.10.2024 17:42:29 CEST | Pressemeddelelse
Fødevarestyrelsen advarer mod kosttilskuddet Ginseng Kianpi Pil, der indeholder en rod, som er vurderet sundhedsskadelig. Salget af Ginseng Kianpi Pil er sket via Den Blå Avis. Det er nu stoppet af Fødevarestyrelsens rejsehold.
Pas på dine drøvtyggere – bluetongue-virus nærmer sig Danmark28.5.2024 10:00:20 CEST | Pressemeddelelse
Bluetongue er ikke klassificeret som fx fugleinfluenza og afrikansk svinepest. Dermed udbetaler myndighederne hverken erstatning for driftstab eller aflivede dyr, hvis sygdommen slår ned i danske besætninger med får, kvæg eller geder.
Hakket oksekød årsag til salmonellaudbrud9.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Oksekød fra England er årsag til det udbrud med Salmonella, som de seneste knap to måneder har ramt mere end 50 patienter i Danmark. Det viser resultaterne af det opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og den danske importør.
Viden og vejledning skal bremse voksende problem med norovirus, også kaldet roskildesyge9.4.2024 08:48:58 CEST | Pressemeddelelse
Selvom norovirus er skyld i en meget væsentlig del af de fødevarebårne sygdomsudbrud, så er der fortsat usikkerhed om håndteringen af risici blandt køkkenchefer og medarbejdere. Det viser en kontrol- og vejledningskampagne, som Fødevarestyrelsen har gennemført i restauranter, køkkener og butikker, der leverer færdiglavet mad.
Er du klar til at blive katteejer?3.4.2024 13:48:00 CEST | Nyhed
Fødevarestyrelsen har i samarbejde med flere danske organisationer udviklet webportalen ’Klar til kat’ med en række gode råd til katteejere og dig, der overvejer at blive det.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum