Danske Regioner

Fremtidens sundhedsvæsen til debat på Regionernes Politiske Topmøde

Del

Hvilke strukturelle forandringer skal der til for at styrke det nære sundhedsvæsen og skabe bedre sammenhæng for patienterne? Det og meget andet er til debat, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen i Aarhus torsdag den 11. april.

Torsdag den 11. april samles regionsrådspolitikere, ministre, folketingsmedlemmer repræsentanter fra sundheds- og interesseorganisationer og mange flere til Regionernes Politiske Topmøde i Centralværkstedet i Aarhus.

Med regeringens nedsatte sundhedsstrukturkommission og den igangværende diskussion om fremtidens sundhedsvæsen venter der en spændende dag fyldt med aktuelle debatter.

Formiddagens program byder på regeringens hilsen, der i år leveres af statsminister Mette Frederiksen. Inden da giver Danske Regioners formand Anders Kühnau sin mundtlige beretning.

Talerne efterfølges af en samtale mellem Danske Regioners formand, sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde og direktør i Danske Patienter Morten Freil om visioner for sundhedsvæsenet.

Herefter styrer moderator Nynne Bjerre Christensen partilederdebatten mellem Nicolai Wammen (A), Troels Lund Poulsen (V), Lars Løkke Rasmussen (M), Pia Olsen Dyhr (F), Mona Juul (C), Martin Lidegaard (B) og Susie Jessen (Æ) med fokus på, hvordan vi skaber et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen for patienterne i fremtiden.

Over middag optages Altingets podcast ”Politisk Stuegang” med forskningsprofessor fra VIVE Jakob Kjellberg og formand for Lægeforeningen Camilla Rathcke. Udsendelsen tager udgangspunkt i statsministerens hilsen og talen fra formand Anders Kühnau, og der vil derfor være mulighed for at komme vidt omkring.

Midt på eftermiddagen uddeles prisen for Årets Patientoplevelse, hvor årets tema er samarbejdet med civilsamfundet. Derefter får de 205 regionsrådspolitikerne ordet og debatterer aktuelle dagsordener på tværs af regioner og partier.

Følg topmødet direkte

Du kan læse mere om Regionernes Politiske Topmøde, se udspil og finde pressefotos fra dagen på vores hjemmeside, hvor vi også livestreamer hele dagen. Følg og deltag også i debatten på sociale medier ved at bruge #regioner24. 

Kontakter

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye