WWF Verdensnaturfonden

Bo Øksnebjerg stopper som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden

Del

Bo Øksnebjerg har besluttet at stoppe som generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, hvor han i mere end syv år har stået i spidsen for en omfattende udvikling, der har gjort WWF Verdensnaturfonden til Danmarks største grønne organisation. Bo Øksnebjerg fratræder den 31. maj, og bestyrelsen har igangsat processen med at finde en ny generalsekretær.

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF
Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF

Bo Øksnebjerg tiltrådte stillingen som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i marts 2017. Han har som generalsekretær stået i spidsen for en strategi, der har sat et tydeligt aftryk på både naturen og den grønne dagsorden i Danmark. I samme periode er WWF Verdensnaturfonden vokset markant både i ansatte, økonomi og naturprojekter og er i dag Danmarks største grønne organisation målt i omsætning, ligesom WWF Danmark nu er blandt de lande, der donerer mest til WWF’s internationale arbejde.

”På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Bo for samarbejdet og hans ihærdige indsats for både WWF og naturen. Med Bo i spidsen har WWF Verdensnaturfonden gennemgået en gennemgribende forandring, så vi har kunnet etablere en lang række nye, store naturgenopretningsprojekter i og udenfor Danmark. Samtidig har WWF i Danmark udviklet helt nye, innovative tilgange til bl.a. bæredygtige værdikæder, klimatiltag og naturbaserede løsninger. WWF Verdensnaturfonden står derfor nu endnu stærkere til den fortsatte kamp for at beskytte naturen og biodiversiteten i samarbejde med vores partnere og støtter,” siger Mads Kann-Rasmussen, forperson i WWF Verdensnaturfonden.

Bo Øksnebjerg skifter til en stilling i det private erhvervsliv, hvor han også skal arbejde med bæredygtighed, biodiversitet og natur. Bestyrelsen er allerede i gang med at finde hans afløser, hvis første opgave bliver at udvikle en ny strategi for de kommende år, da den nuværende strategi udløber i 2025.

”Mit hjerte vil altid banke for WWF Verdensnaturfonden. Jeg har nydt hvert et sekund og kommer til at savne de mange dedikerede medarbejdere, der kæmper for vores planet hver eneste dag. Jeg er utrolig stolt af de store resultater, de har skabt. I de seneste år har WWF Verdensnaturfonden bl.a. stillet borgerforslaget til den nye klimalov, bidraget til at store danske virksomheder har reduceret deres plastikforbrug, etableret nye bæredygtige varekæder for fisk og soja, genetableret moser, skove og muslingerev i Danmark, plantet tusindvis af træer i troperne og reddet enorme arealer i Asien, Afrika og Amazonas fra motorsave og bulldozere. Det er ikke så ringe endda,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Indtil der er fundet en ny generalsekretær, vil økonomidirektør Anders Adrian fungere som midlertidig generalsekretær.

Kontakter

Billeder

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF
Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF
Download

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

DN og WWF: Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret30.4.2025 08:25:45 CEST | Pressemeddelelse

Rammerne for dansk fiskeri forhandles netop nu, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde senest i 2028. Frivillige aftaler om fuld dokumentation er ikke nok, men bør indføres ved lovkrav.

Ny rapport: Minedrift i dybhavet kan få store konsekvenser for naturen26.3.2025 08:09:17 CET | Pressemeddelelse

Minedrift efter mineraler i det dybe hav vil være i strid med en lang række internationale naturforpligtelser og verdensmål, viser en ny WWF-rapport. Rapporten udkommer, mens den internationale havbundsmyndighed (ISA) i slutningen af marts skal beslutte, om minedrift i dybhavet skal tillades. WWF opfordrer til, at ISA følger det globale moratorium mod dybhavsminedrift, som blandt andre Rigsfællesskabet har tilsluttet sig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye