Styrket samarbejde for flere faglærte unge i Halsnæs

Del

Repræsentanter fra lokale virksomheder, Dansk Industri, skoler, uddannelsesvejledning og kommune mødtes onsdag den 3. april 2024 i Gjethuset til event med fokus på at styrke samarbejdet for flere faglærte unge i Halsnæs

Undervisning i Smedjen på Magleblik Skole
Undervisning i Smedjen på Magleblik Skole

Halsnæs Kommunes Vision 2035 indeholder en målsætning om mere og bedre uddannelse. Indsatsen skal arbejde målrettet med at hæve uddannelsesgraden blandt unge og løfte unge ufaglærte til faglært niveau gennem blandt andet samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Halsnæs Kommune er den kommune i Region Hovedstaden, hvor flest unge mennesker vælger en erhvervsuddannelse. Hele 29,3 procent af unge i Halsnæs Kommune tilmelder sig en erhvervsuddannelse efter 9.-10. klasse (Landsgennemsnittet er 19,9 procent).

Der er mange gode eksempler på frugtbare samarbejder mellem lokale virksomheder, skoler og kommune i Halsnæs, og onsdag den 3. april 2024 mødtes repræsentanter fra lokale virksomheder, Dansk Industri, skoler, uddannelsesvejledning og kommune i Gjethuset til event med fokus på at inspirere til og styrke samarbejdet for flere unge til erhvervuddannelserne.

Viceborgmester Helge Friis indledte arrangementet, hvorefter Mads Kjær Ingvardsen, chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune, præsenterede kommunens initiativer inden for uddannelsessamarbejde.

Dansk Industris lærlingeindsats blev præsenteret af Heike Hoffmann, og deltagerne fik indblik i, hvordan skole-virksomhedssamarbejde kan organiseres. Dansk Industri har udviklet et inspirationskatalog, hvori virksomheder kan søge inspiration og viden om forskellige muligheder for at etablere samarbjede med lokale skoler. Kataloget findes her: inspirationskatalog_a4-2023_web.pdf (danskindustri.dk)

Et inspirerende eksempel på vellykket samarbejde blev fremhævet, da Wenche Pernille Fogsgaard, skoleleder på Magleblik Skole, delte erfaringer fra skolens samarbejde med Nordisk Staal i forbindelse med etablering af undervisningstilbuddet i Smedjen på MagleBlik Skole. Her kan skoleelever, som har "kloge hænder", komme to gange ugentlig og modtage undervisning i smedefaget. 

Efter en kort pause fortsatte programmet med præsentationer fra lokale virksomheder, herunder Undal Auto Service ApS, Winther A/S Tømrer- og Snedkermestre og Nordisk Staal A/S, der alle delte deres erfaringer med at støtte unges vej i erhvervsuddannelse.

Afslutningsvis præsenterede Natalia Frøhling, leder af Ungeværket, eksempler på vellykkede samarbejdsprojekter mellem virksomheder og kommunen, der har ført til positive resultater for de unge.

Nøgleord

Kontakter

Links

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye