Micro Matic i nyt internationalt opkøb

Del

Med købet af den kroatiske virksomhed Oprema, der producerer køleudstyr, styrker industrikoncernen Micro Matic sine evner til at levere komplette og unikke dispenseringsløsninger til drikkevareindustrien. Købet skal sikre Micro Matic vækst og styrke positionen på globalt plan, mens Oprema kan opfylde ambitionerne om at få deres produkter bredt ud globalt.

Michael Bager/JFM

Micro Matic har købt den kroatiske virksomhed Oprema, der udvikler og producerer køleudstyr til drikkevareindustrien. Med købet styrker Micro Matic sine kompetencer på køleområdet og kan fremover udvikle og tilbyde komplette dispenseringsløsninger i tæt samspil med kunderne. Det skal være med til at indfri ambitionerne om at ekspandere globalt.

”Oprema er en virksomhed, der passer rigtig godt ind i Micro Matics kerneforretning, fordi de med deres stærke kompetencer på køleudstyr komplementerer Micro Matics produkter perfekt. Det understøtter vores strategiske ambitioner om at kunne udvikle og tilbyde fulde løsninger – det vi kalder ’keg to glass’ – til vores kunder, fordi vi nu tilfører stærke kompetencer på køleområdet,” siger Lars Gjødsbøl, Group CEO, Micro Matic, og tilføjer:

”Vi har ambitioner om at udvide vores kerneforretning, ekspandere internationalt og mestre de mest avancerede løsninger og teknologier i vores branche. Med købet af Oprema får vi tilført nogle stærke, tekniske kompetencer indenfor køleudstyr, som vi kan bruge til at udvikle køleproduktioner tæt ved kunderne. På den måde kan vi styrke vores markedsposition globalt, vækste Micro Matic og føre Opremas produkter endnu mere ud i verden.”

Ligesom Micro Matic er Oprema en familiejet virksomhed, der er europæisk markedsleder på køleudstyr og har hovedsæde samt moderne produktionsfaciliteter i Ludbreg i Kroatien. Virksomheden blev etableret i 1948 og har været ejet af Cvetko-familien siden 1992.

Derfor er det også med lige dele stolthed og vemod, at virksomhedens direktør sælger familiens livsværk til Micro Matic, men Domagoj Cvetko, der fortsætter som direktør, er ikke i tvivl om, at den danske industrikoncern er den helt rigtige køber.

”Det er naturligvis emotionelt for mig at sende familiens virksomhed videre, men jeg kunne ikke forestille mig en bedre virksomhed at sælge til end Micro Matic. Vi har samme værdier, og vi deler de samme ambitioner. Samtidig er jeg enormt stolt over, at vi har udviklet Oprema til en virksomhed, som en respekteret koncern som Micro Matic får øjnene op for,” siger Domagoj Cvetko, CEO, Oprema, og tilføjer:

”Jeg glæder mig enormt meget til næste del af rejsen og til, at Opremas produkter bliver kendt i hele verden. Vi tilfører Micro Matic kompetencer på køleområdet, mens de giver os adgang til verden.”

Aftalen mellem Micro Matic og Oprema trådte endeligt i kraft 8. april.

Fakta om Micro Matic
Micro Matic er en international industrikoncern med base i Odense med en omsætning på over 2,5 mia. kr., mere end 1.300 medarbejdere og aktiviteter i mere end 120 lande. Micro Matic blev grundlagt i 1953 og fokuserer på innovation, udvikling og produktion af udskænkningsløsninger og services. Virksomhedens ejere er to familier, som arbejder ud fra en eviggyldig strategi om at skabe værdi over tid gennem en ’kunderne først’-kultur, åbenhed, troværdighed og kompromisløs kvalitet.

Fakta om Oprema
Oprema er en familieejet producent af køle- og dispenseringsudstyr til alle typer drikkevarer. Virksomheden blev grundlagt i 1948. I 1976 blev Tomislav Cvetko ansat, og samtidig blev grundlaget for det nuværende produktsortiment etableret. I 1992 overtog Cvetko-familien ejerskabet af Oprema, der nu beskæftiger tæt på 300 ansatte. Oprema er markedsleder på køleområdet i Europa, og virksomhedens produkter er på mere end 50 markeder verden over.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Lars Gjødsbøl, Group CEO, Micro Matic, T 6317 4202

Billeder

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye