Furesø Kommune

Udvalget for Børn og Skole får ny mulighed for at se på budgetbalanceplan for skolerne

Del

Ny tillægsdagsorden med forslag til omprioriteringen inden for skolernes budget skal sikre budgetoverholdelse. Kommunaldirektør beklager rodet proces.

Politikerne i Børn og Skole får den 9. april mulighed for at forholde sig til budgetbalanceplanen for skolerne i 2024.
Politikerne i Børn og Skole får den 9. april mulighed for at forholde sig til budgetbalanceplanen for skolerne i 2024. Furesø Kommune

Tirsdag den 9. april får politikerne i Børn og Skole mulighed for at forholde sig til budgetbalanceplanen for skoler i 2024. En vækst i antallet af børn, der har brug for særlig indsats i skolerne, kræver en omfordeling af ressourcerne. Det er en udvikling, der er kendt fra alle landets kommuner. På et møde i januar drøftede politikerne i Børn og Skole forvaltningens forslag til at sikre budgetoverholdelse, men udvalget bad på mødet forvaltningen om at analysere området igen.

Det arbejde satte forvaltningen straks gang i.

Siden januar har udgangspunktet ændret sig. Der forventes flere indtægter fra andre kommuner, der har haft børn i Furesøs folkeskoler. Samtidig er der fra august 2024 visiteret flere børn til særlige tilbud. Forvaltningen og skolerne har samarbejdet om at tilrette budgetterne og finde de bedst mulige løsninger for børn og medarbejdere.

”Forvaltningen er forpligtet til at sikre budgetoverholdelse. Det kræver, at vi handler rettidigt, når budgetforudsætningerne ændrer sig. Når det er sagt, vil jeg gerne beklage, at vi ikke tidligere har præsenteret et nyt beslutningsforslag for Børn og Skole-udvalget med de nødvendige skridt, der gør, at vi overholder budgettet. Det gør vi nu med en tillægsdagsorden,” siger Henrik Studsgaard, kommunaldirektør i Furesø Kommune.

I tillægsdagsordenen skal politikerne beslutte forvaltningens forslag til, hvordan budgettet overholdes. Der kommer ikke færre midler ud til skolerne. Tværtimod, den samlede bevillingsramme er øget via ekstrabetaling fra andre kommuner. Udfordringen er, at antallet af børn med behov for en særlig indsats er stigende. Det nødvendiggør en omprioritering for ca. 5,8 mio. kr. ud af et samlet budget på 429,6 mio. kr.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye