Er du klar til at blive katteejer?
Fødevarestyrelsen har i samarbejde med flere danske organisationer udviklet webportalen ’Klar til kat’ med en række gode råd til katteejere og dig, der overvejer at blive det.

Drømmer du om at udvide familien med en norsk skovkat, en british shorthair eller en almindelig huskat? Så kan det være en god idé at besøge Fødevarestyrelsens nye portal ’Klar til kat’.
Her kan du for eksempel blive klogere på, hvad du kan gøre, hvis du finder en flok herreløse killinger på gaden, og hvilken type kat der kunne være den rette for dig og din familie.
- Det er ofte både nemt og billigt at anskaffe sig en kat, så det kan være svært at kende til alle forpligtelserne, der hører med ift. økonomi og pasning. Derfor har Fødevarestyrelsen sammen med syv danske organisationer, der har en stor viden om katte, samlet en række gode råd til kommende kattejere,” forklarer sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Tom Bengtsen, der er ansvarlig for portalen.
Den forholdsvis lette tilgængelighed af killinger er medvirkende til, at omkring 15-20.000 katte hvert år, der bliver indleveret på internater i Danmark. Hos Dyrenes Beskyttelse udgør katte fire ud fem af alle dyr de modtager.
- Vi har haft gode erfaringer med siden ’Klar til hund’, som har eksisteret i næsten 10 år. Og med mere end 800.000 katte i Danmark var det oplagt at få lavet en tilsvarende side til katte, som vi er glade for at kunne præsentere i dag,” tilføjer sektionsleder Tom Bengtsen.
’Klar til kat’ er lavet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Felis Danica, Inges Kattehjem, Kattens Værn og Københavns Universitet.
Link til portalen Klar til kat

Billeder


Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Hundesnoren skal bruges med omtanke – og kun midlertidigt1.7.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
1. juli træder nye regler i kraft for, hvornår og hvordan hundeejere må binde deres hunde. Målet er at sikre bedre dyrevelfærd og undgå, at hunde står bundet i lang tid uden opsyn.
Naturstyrelsen får dispensation fra regler for tilsyn med dyr i naturnationalparker21.6.2025 07:59:34 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har søgt dispensation fra §9 i Dyrevelfærdsloven og skal nu tilse studene i naturnationalparkerne Fussingø og Gribskov på bestandsniveau. Dispensationen er ikke en lempelse, men en præcisering af vilkårene for tilsyn med stude i naturnationalparkerne.
Nu skal mange hunderacer tjekkes af dyrlægen inden parring3.6.2025 11:20:50 CEST | Pressemeddelelse
Nye regler skal forebygge arvelige lidelser blandt hunde og beskytte tæverne mod for tidlig parring og mange hvalpekuld.
Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker8.5.2025 12:06:36 CEST | Pressemeddelelse
Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol.
Besætning med 10.000 kalkuner i Vesthimmerland er ramt af fugleinfluenza10.4.2025 19:33:41 CEST | Pressemeddelelse
Fødevarestyrelsen har torsdag erklæret udbrud af fugleinfluenza i Aalestrup i Vesthimmerlands kommune i en besætning med omkring 10.000 kalkuner. Allerede torsdag indleder Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen arbejdet med at aflive dyrene. Fjerkræavlere og hobbybesætninger i en radius af 10 km fra den smittede besætning i Aalestrup bliver omfattet af restriktioner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum