Odense Sport & Event

Årsregnskab 2023: Odense Sport & Event i vækst og udvikling

Del

Odense Sport & Event A/S fortsætter sin udvikling og leverer det bedste resultat i koncernens historie. Koncernen fik i seneste regnskabsår en samlet omsætning på 324,4 mio. og lander et overskud før skat på godt 25 mio. Samtidig udbygger koncernen med hoteludvidelse og et nyt kvindehold i OB.

Ny lobby på OCC/Hotel Odense
Ny lobby på OCC/Hotel Odense

Odense Sport & Event består af fem forretningsben: Fodbold (OB), turisme (3 hoteller), events (messer og konferencer hos Odense Congress Center og Nature Energy Park), koncerter fra Live Culture samt eventcatering og frokostordninger fra Smag&Smil.

Administrerende direktør, Enrico Augustinus, finder resultatet tilfredsstillende og ser frem mod en række nye tiltag i 2024:

- Målet er altid sorte tal på bundlinjen, og det er lykkedes os at skabe et godt resultat i 2023, hvilket selvfølgelig er positivt, siger Enrico Augustinus og fortsætter:

- Vi har dog samtidig en ambition om aldrig at være tilfredse, forstået på den måde, at der altid er plads til forbedringer og udvikling. Vi har en masse spændende ting i støbeskeen, som vi forventer at se udbyttet af i de kommende år.

Hoteludvidelse på Ørbækvej
Særligt turismebenet fortsatte sin udvikling og bidrog mest til det positive årsresultat. Hotel Odeon i midtbyen havde fortsat mange besøgende, og på Sydfyn fik badehotellet Stella Maris den højeste online kundetilfredshed blandt badehoteller i Danmark med en score på 9,5.

Odense Sport & Event har som led i koncernens udvikling desuden investeret et trecifret millionbeløb i renoveringen af Odense Congress Center (OCC) og hoteludvidelsen af Hotel Odense. Enrico Augustinus uddyber:

- Vi har renoveret receptionen og foyerområdet på OCC og er i fuld gang med opførelsen af 195 nye værelser, fire mødelokaler samt et nyt restaurantområde med plads til 225 gæster. Derudover etablerer vi også et nyt a la carte-køkken. Vi glæder os til at byde vores gæster og kunder velkommen i de nye omgivelser 1. august 2024.

Året viste også en fremgang i antallet af gæster og større konferencer. Det skyldes blandt andet investeringen i et bredere salgsteam, som dækker landet fra øst til vest. Odense Sport & Event mærker således allerede nu, at forespørgslen er stigende i forbindelse med udvidelsen af Hotel Odense, som forventeligt vil være med til at skaffe flere nationale og internationale events til byen.

Flere nye tiltag ser dagens lys
Hoteludvidelsen er blot ét af de nye tiltag fra Odense Sport & Event i 2023. Året bød desuden på bæredygtighedsmessen REBOOT og startup- og iværksættereventet Ignite, som begge blev afholdt i Odense Congress Center.

Derudover debuterede OB Q i 2023 som OB’s nye kvindehold. Koncernen ser med forventning på det nye tiltag, som skal være med til at fremme kvindefodbolden yderligere.

- OB Q har haft stor sportslig succes i første år, og det nyeste medlem af det stribede fællesskab overvintrer på førstepladsen i 1. division. Vi ser frem til kvalifikationen i foråret, hvor vi forventer at rykke op i Gensidige kvindeliga og for alvor få etableret os som klubhold, siger Enrico Augustinus.

Mange striber på stadion
Der lægges samtidig vægt på den store opbakning til striberne og et akademi i medgang.

- Odense Boldklub er samlet set blevet en bæredygtig klub, der leverer sorte tal, blandt andet på baggrund af stigende spillersalg, og som har en stor og loyal fanskare bag sig. Vi ser igen i år gode takter fra akademiet, hvor både U15- og U17-holdet overvintrer på førstepladsen i deres respektive rækker, fortæller Enrico Augustinus.

Også på tilskuerrækkerne har klubben fremgang. Målt på antallet af tilskuere og tv-seere var OB klubben med de fjerdehøjeste tal i Superligaen. Også fra sponsorer og samarbejdspartnere er opbakningen stor: en meget stor andel har gentegnet deres sponsorat, ligesom der i 2023 kom 29 nye sponsorer til.

Trods den store opbakning fra baglandet lykkedes det ikke klubben at indfri ambitionerne om en plads i superligaens slutspil. OB måtte således tage til takke med en 8. plads i landets bedste række.

- Konkurrencen om at være med i top-6 af dansk fodbold skærpes konstant, og vi må konstatere, at vi, trods en klar strategi og øgede driftsomkostninger, ikke i 2023 lykkedes med at skrabe de nødvendige point sammen, fortæller Enrico Augustinus.

Det medførte i slutningen af året et trænerskifte og en nedjustering af ambitionerne for sæsonen 23/24.

Omvendt ser det ud i akademiet, hvor U15-holdet blev danske mestre i sommeren 2023, U17-holdet sikrede sig en sølvmedalje i ligaen og tilmed har vundet det skandinaviske mesterskab for ungdomshold i december.

- Der er et stort potentiale i koncernen, og vi ser positivt på udviklingen over de næste år, afslutter Enrico Augustinus.

null

Kontakter

Billeder

Rejegilde for hoteludvidelse på OCC
Rejegilde for hoteludvidelse på OCC
Download
Stella Maris ved Svendborgsund
Stella Maris ved Svendborgsund
Download
Olympen Live ved Ollerup - ny endagsfestival arrangeret af Live Culture
Olympen Live ved Ollerup - ny endagsfestival arrangeret af Live Culture
Download
Hotel Odeon
Hotel Odeon
Download
OB-AGF 20. august 2023
OB-AGF 20. august 2023
Download

Om Odense Sport & Event

Odense Sport & Event A/S blev stiftet den 1. maj 2006 som en fusion mellem Odense Congress Center A/S og Odense Boldklub A/S. Selskabet ejes af en række private investorer.
Godt et halvt år efter fusionen ekspanderede selskabet yderligere med købet af koncertbureauet JVB Concerts (nu Live Culture). I 2013 blev cateringfirmaet Kai Thor A/S (nu Smag&Smil) en ligeledes del af OS&E-familien.


I oktober 2018 åbnede Odense Sport & Event officielt Hotel Odeon, med 234 af byens mest eksklusive værelser og restaurant H.C. by Meyers, i hjertet af Odense. Tre år efter, i 2021, blev endnu en unik matrikel føjet til koncernen: badehotellet og restauranten Stella Maris, beliggende lige ned til Svendborgsund.

Følg pressemeddelelser fra Odense Sport & Event

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odense Sport & Event

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye