PROSA

PROSA anmoder justitsministeren om at opløse KL ved lov

Del

PROSA - Forbundet af It-professionelle har i dag, 1. april 2024, anmodet Justitsministeren om at ophæve Kommunernes Landsforening (KL) ved lov. Baggrunden for denne opsigtsvækkende anmodning skal findes i Datatilsynets nylige påbud til 53 kommuner omkring videregivelsen af skoleelevers personoplysninger til Google (kendt som Chromebook-sagen). Her har KL argumenteret for, at de ønsker at fortsætte kommunernes ulovlige brug af Chromebook og mener, der er et behov for lovliggørelse af forholdet gennem en indgriben fra Folketinget.

Foto af KLs hovedindgang med et rødt kryds over.
KL 1. april 2024 PROSA - Forbundet af It-professionelle PROSA - Forbundet af It-professionelle

Baggrunden for denne opsigtsvækkende anmodning skal findes i Datatilsynets nylige påbud til 53 kommuner omkring videregivelsen af skoleelevers personoplysninger til Google (kendt som Chromebook-sagen). Her har KL argumenteret for, at de ønsker at fortsætte kommunernes ulovlige brug af Chromebook og mener, der er et behov for lovliggørelse af forholdet gennem en indgriben fra Folketinget.

Niels Bertelsen, formand for PROSA, udtaler: "KL har opfordret Folketinget til at adressere dette problem gennem lovgivning. Vi mener, at en åbenlys løsning nu præsenterer sig selv: Opløsning af KL gennem lov."

I tråd med denne holdning har PROSA sendt et brev til Justitsministeren, hvor foreningen under henvisning til Grundlovens §78, stk. 2, foreslår en opløsning af Kommunernes Landsforening. Argumentet bygger på, at KL bevidst og vedvarende overtræder dansk lovgivning som en del af deres virke, og dermed gør KL's eksistensberettigelse tvivlsom.

"Da videregivelsen af børns persondata ikke er lovlig, så mener vi, at foreningen ikke har et 'lovligt øjemed,' og dermed bør den opløses," uddyber Niels Bertelsen.

Denne anmodning markerer et markant skridt i debatten om privatlivets fred og databeskyttelse i den digitale tidsalder, særligt med fokus på de yngre generationers sikkerhed online. PROSA understreger med denne handling deres engagement i at beskytte borgerlige rettigheder og opfordrer til øjeblikkelig handling fra statens side.

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra PROSA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PROSA

Undersøgelse blandt it-folk: Over en fjerdedel i it-branchen er på jobløn1.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag fejres 1. maj – arbejdernes internationale kampdag. Men er der mere at kæmpe for? Eller har it-faget, som kan svøbe sig i et lunt tæppe af høje lønninger og et arbejdsmarked, der konstant kalder på flere it-folk, sejret ad helvede til? Næstformand i PROSA – Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig, hæfter sig i dagens anledning ved et resultat fra en ny undersøgelse blandt PROSAs medlemmer, som viser, at 26,4 pct. af de it-professionelle er på jobløn.

Fire fagforeninger går sammen om at styrke arbejdsforhold og vilkår i spilbranchen – lancerer fælles website8.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Spilbranchen har i mange år været kendetegnet ved lav organiseringsgrad, lavere lønninger end den øvrige it-branche og pressede arbejdsforhold. Ofte må spiludviklere forlade branchen efter få år, fordi vilkårene er så pressede. Der er samtidig blevet spekuleret i, at mange medarbejdere har spiludvikling som passion, og det har kunnet udnyttes til at presse lønninger og hæve arbejdstiden. Spilbranchen tiltrækker samtidig mange udenlandske udviklere, som ikke har samme blik for rettigheder og arbejdsvilkår i den danske model.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye