Lolland Kommune

Tidlig beskæftigelsesindsats: Lolland Kommune i front

Del

Lolland Kommune er blandt de bedste i Danmark, når det handler om at give ledige borgere tilbud og samtaler i løbet af de første 6 måneders ledighed.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har netop offentliggjort en ny måling, der handler om kommunernes tidlige beskæftigelsesindsats. Her fremgår det, at Lolland Kommune ligger i top, når det handler om at tilbyde ledige borgere mindst et aktivt beskæftigelsestilbud og det lovpligtige antal samtaler inden for de første seks måneders ledighed.

Rapporten viser blandt andet, at

  • Lolland Kommune som den eneste kommune i landet har givet mindst 80% af alle dagpenge-, kontanthjælps-, uddannelseshjælps- og overgangsydelsesmodtagere (uden for integrationsprogrammet) mindst et aktivt beskæftigelsestilbud inden for de første seks måneder af ledighedsperioden i alle måneder fra februar 2023 til januar 2024.

  • Lolland Kommune ligger i den bedste tredjedel af landets kommuner, når det handler om at give ledige borgere det lovpligtige antal samtaler inden for de første seks måneder af ledighedsperioden i alle måneder fra februar 2023 til januar 2024.

Formanden for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune Vibeke Grave er stolt af de flotte resultater:  

”Vi har i Lolland Kommune et stort fokus på at bringe ledige hurtigt i beskæftigelse. Dels for at flest mulige kan blive selvforsørgende, og dels for at vores lokale virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Vi har derfor i vores jobcenter intensiveret indsatsen for at sikre, at ledige borgere får de lovpligtige samtaler og mindst et aktivt tilbud om virksomhedsrettet indsats. Det er en indsats, der virker, og som vi nu kan høste frugterne af”.

Lolland Kommune oplever generelt en stor efterspørgsel efter arbejdskraft:

”Femernbyggeriet åbner nye muligheder, og den grønne omstilling har fået luft under vingerne. Begge dele er med til at skabe nye udviklingsmuligheder på Lolland, og allerede nu kan vi se, at mange store virksomheder har fået øje på vores geografi. Vi får derfor brug for alle dygtige medarbejdere på vores arbejdsmarked, og vores behov for ekstra hænder ser kun ud til at blive større i de kommende år. Det skal vi være klar til at matche, ikke mindst med vores tidlige beskæftigelsesindsats”, afslutter Vibeke Grave.

Undersøgelsen kan ses her: Ny rapport gør det nemmere for kommuner at følge med i den tidlige beskæftigelsesindsats (star.dk)

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Tlf:25 12 00 04

Charlotte Lund AndreasenArbejdsmarkedschef, Lolland Kommune

Tlf:24 92 84 71

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

Horslunde-elever tilbydes stabil løsning med det samme16.1.2024 08:14:29 CET | Pressemeddelelse

Horslunde Realskole meddelte den 11. januar Lolland Kommune, at skolen står overfor lukning. Siden da har kommunen arbejdet på højtryk for at vurdere mulige løsninger for eleverne, i tilfælde af, at generalforsamlingen i Horslunde Realskole beslutter at lukke skolen. Mandag holdt kommunen og bestyrelsen for Horslunde Realskole møde om mulighederne. ”Vi har lagt vægt på, at eleverne skal have så få skift som muligt, og derfor har vi valgt at tilbyde eleverne at starte på Byskolen, som vil være deres distriktsskole efter sommerferien. Det giver mulighed for en stabil løsning for det enkelte barn med det samme. Skulle der være forældre, der meget gerne vil benytte Horslunde Landsbyordning i forårsmånederne, er det også muligt”, siger udvalgsformand Thomas Bo Østergaard. Dialogen med bestyrelsen fra Horslunde Realskole har konkret resulteret i, at bestyrelsen vil indstille overfor generalforsamlingen den 29. januar, at skolen først lukker ved udgangen af februar måned. Det giver kommunen e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye