Erfaren overlæge fra Høreklinikken bliver professor i audiologi på SDU
Støj og høretab samt korrekt brug af hjælpemidler er i fokus, når Jesper Hvass Schmidt forsker til gavn for musikere specifikt og befolkningen generelt.
Jesper Hvass Schmidt (49), er udnævnt til klinisk professor på SDU inden for audiologi; fagområdet for øre-næse-halssygdomme, der beskæftiger sig med hørelse.
Jesper Hvass Schmidt er uddannet læge fra Syddansk Universitet i 2002 og er senere blevet speciallæge i øre-næse-halssygdomme i 2013. Siden speciallægeanerkendelsen i 2013 har Jesper Hvass Schmidt været ansat på øre-næse-hals/høreklinikken på Odense Universitetshospital, og fra 2016 som overlæge samme sted. Sideløbende med funktionen som overlæge har Jesper Hvass Schmidt været tilknyttet Syddansk Universitet som klinisk lektor, hvor han underviser i hørelse og balancesygdomme på kandidatuddannelserne i Medicin og Audiologi.
Jesper Hvass Schmidt har en ph.d.-grad fra Syddansk Universitet, som han forsvarede i 2011. Emnet for ph.d.-afhandlingen var høretab og høreproblemer hos klassiske symfoniorkestermusikere i Danmark. Arbejdet med høreskader hos musikere førte efter speciallægeeuddannelsen videre til arbejdet med hørenedsættelser og implementering af forskningsresultater i det kliniske arbejde , hvor Jesper Hvass Schmidt var med til at opstarte Klinik for Musikersundhed, der er et tilbud på Odense Universitetshospital til professionelle musikere.
Forskningen er i høj grad centreret om støj, der kan være både høreskadende og ikke høreskadende, som mulig risikofaktor for hørelse og udvikling af sygdomme som demens. Jesper Hvass Schmidt har udgivet en række forskningsartikler inden for disse emner. Med udgangspunkt i forskningen i musikeres høreskader, har den efterfølgende og igangværende forskning også omhandlet konsekvenser af støjbetinget høretab og tinnitus i relation til udbyttet af høreapparater.
Patienters udbytte af høreapparater og cochlear implants er ligeledes centrale områder for den kliniske forskning i høresygdomme på Odense Universitetshospital og SDU. En stor del af denne forskning er sket igennem et stort nationalt samarbejdsprojekt mellem universiteter, hospitaler og industri, the Better Hearing Rehabilitation Study (BEAR) og aktuelt også igennem det igangværende User-operated Audiometry (UAud) projekt, hvor Jesper Hvass Schmidt er ansvarlig for projektet på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, hvor han også vejleder ph.d. studerende og andre forskere tilknytte projektet.
UAud giver patienter mulighed for at lave en høreprøve selv og dermed få en lettere vej til en høreundersøgelse og høreapparat. For at forbedre patienternes forhold og udbytte af behandling med høreapparater og cochlear implants har innovation og etablering af nye testmetoder og behandling været en central motivationsfaktor for drivkraften bag forskningsprojekter og udviklingen af behandlings- og undersøgelsesmuligheder.
Om Jesper Hvass Schmidt
Privat er Jesper Hvass Schmidt gift, har to børn og bosiddende i Odense. Fritiden bruges på løb, børnenes fritidsinteresser, samvær med familie og venner, afslapning i sommerhus og gerne oplevelser af kulturel, historisk eller gastronomisk karakter. Ferierne går gerne til Norge for at stå på ski, samt oftest Sydeuropa eller fjernere rejsemål, hvor der gerne skal være mulighed for at opleve natur eller historisk interessante steder.
Kontakter
Marianne Lie BeckerJournalistDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Tlf:21 26 19 26mlbecker@health.sdu.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Patienter med øjensygdom kører bil, selvom de er utrygge4.2.2025 12:43:47 CET | Pressemeddelelse
Øjensygdommen våd AMD påvirker synet. Et nyt studie fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital viser, at hver femte patient, som kører bil og har våd AMD, er utrygge i trafikken.
Ny forskning om borderline personlighedsforstyrrelse4.2.2025 12:19:56 CET | Pressemeddelelse
Psykolog Ole Jakob Storebø har forsvaret sin doktorafhandling om, hvordan man bedst undersøger behandling af personer med borderline personlighedsforstyrrelse (BPF). Forsvaret fandt sted den 24. januar på Syddansk Universitet.
International konference om softwarearkitektur kommer til Danmark for første gang4.2.2025 08:43:38 CET | Pressemeddelelse
Fra 31. marts til den 4. april finder International Conference on Software Architecture (ICSA) sted på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen bliver kaldt en af verdens vigtigste af sin slags.
Professor Erik Albæk fylder 70 år31.1.2025 12:07:29 CET | Pressemeddelelse
Professor Erik Albæk fylder den 1. februar 70 år. Han blev i 2005 hentet til Syddansk Universitet for at lede forskningen ved universitetets nyoprettede journalistuddannelse. I løbet af de 20 år, der er gået, er det lykkedes ham at skabe et internationalt højt estimeret journalistikforskningsmiljø. I de første år efter sin ansættelse hjemtog han et betydeligt antal store forskningsbevillinger, som satte ham i stand til at ansætte og uddanne en række unge, kvikke ph.d.-studerende, hvoraf de fleste i dag har stillinger på danske eller udenlandske universiteter. Center for Journalistiks stærke forskningsprofil afspejles i, at Erik Albæk og hans unge kolleger har vundet adskillige internationale priser som anerkendelse af deres forsknings høje kvalitet. Blandt andet modtog han i 2016 sammen med tre kolleger Harvard Universitets prestigefulde ’Goldsmith Book Prize’ for bogen Political Journalism in Comparative Perspective. Erik Albæk er en afholdt underviser, som ofte har fungeret som akade
Forskere kortlægger hjernens selvhelbredende evner efter slagtilfælde24.1.2025 10:41:09 CET | Pressemeddelelse
Hjernen forsøger at reparere skader efter et slagtilfælde ved hjælp af sine egne reparationsceller, der fungerer som små håndværkere, men deres arbejde hæmmes ofte af betændelse. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet og Milano Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum