Syv mio. kr. fra regionerne til forskning i forebyggelse
Igen i år uddeler regionerne syv millioner kroner til forskning i forebyggelse.
Seks nyskabende projekter får i år midler fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse.
- Vores forebyggelsespulje har igen i år mærket stor interesse fra ansøgere. Det har været svært at vælge mellem de 82 projekter, der har søgt om midler. De seks projekter, der i år får penge fra puljen, er udvalgt, fordi de på forskellig vis vil højne vidensniveauet på områder, hvor vi i samfundet har brug for veje til bedre sundhed, siger Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.
Fysisk aktivitet til mange målgrupper
Tre af de projekter, der i år modtager midler fra puljen, handler om at udvikle og undersøge effekten af indsatser, der har til formål at øge fysisk aktivitet hos tre forskellige målgrupper. Projektet ”Act for Stroke” vil blandt andet undersøge effekten af en indsats med intensiv gangtræning, når det gælder forebyggelse af hjerte-kar-sygdom, diabetes, overvægt og ensomhed.
Et andet projekt fokuserer på partnere til gravide i risiko for at udvikle graviditetsbetinget diabetes, og et tredje projekt vil hjælpe mennesker med kroniske sygdomme med at opretholde et fysisk aktivitetsniveau i overgangen fra sundhedssystemet til det daglige liv derhjemme.
- Fysisk aktivitet er et bærende element i det, vi som sundhedsvæsenet skal hjælpe med, hvis vi skal vende den udvikling, som befolkningens sundhed desværre er på vej i retning af, siger Karin Friis Bach.
Hjælp til unge med mistrivsel
To projekter undersøger indsatser målrettet unge under uddannelse. Det ene, ”Mit Liv - Jeg bestemmer” - undersøger effekten af, at skoler hjælper med mental sundhed og trivsel blandt 10. klasses-elever. Det andet projekt gælder mindre ulighed i sundhed på en forberedende grunduddannelse og en teknisk skole.
Det sidste projekt, ”SMIL: Forebyggelse af spiseforstyrrelser”, undersøger effekten af online-interventionen ”Body Project” til unge kvinder med psykisk sygdom. Over 60 pct. at unge beskriver, at de er utilfredse med deres krop, og målet er at hjælpe unge kvinder, der i forvejen har en psykiatrisk lidelse, fordi de har stor risiko for også at udvikle en spiseforstyrrelse.
Kontakter
Pressevagt
Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Kræftplan tegner godt - men bør følges op med både penge og forebyggelse15.1.2025 12:49:12 CET | Pressemeddelelse
Kræftområdet har gennemgået en markant udvikling i Danmark, og i dag står vi stærkt. Vi kan dog ikke læne os tilbage. Vi skal fortsætte den gode udvikling og stræbe efter endnu bedre kvalitet, mere helhedsorienterede indsatser og længere overlevelse. Derfor har Sundhedsstyrelsen netop offentliggjort sit faglige oplæg til kræftplan V, og det indeholder gode muligheder for at løfte et allerede stærkt kræftområde, mener Danske Regioner. - Oplægget er et vigtigt skridt til at styrke indsatsen på en klog måde, siger formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, Karin Friis Bach.
Reglerne om maksimale ventetider blev overholdt i 99,93 pct. af kræftforløbene9.1.2025 10:50:29 CET | Pressemeddelelse
I 99,93 procent af 59.924 udrednings- og behandlingsforløb på kræftområdet blev reglerne om maksimale ventetider overholdt i tredje kvartal af 2024.
Nye nøgletal skal bruges til at forbedre psykiatrien20.12.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Antallet af patienter i børne- og ungdomspsykiatrien er vokset med 20 procent siden 2020. Regionerne har svært ved at overholde udredningsretten. Udviklingen kræver en omstilling. Tallene understreger et stort behov for handling og investeringer, mener Danske Regioner.
Ny aftale sænker priserne på sygehusmedicin19.12.2024 13:01:50 CET | Pressemeddelelse
Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen har indgået en ny aftale, der lægger loft over prisen på sygehusmedicin.
Ventetider til behandling er nu som før corona13.12.2024 07:42:05 CET | Pressemeddelelse
Ventetiden til behandling i somatikken er faldet fra 40 til 38 dage. Samtidig bliver flere patienter udredt, og i 79 pct. af alle forløb blev udredningsretten overholdt i 3. kvartal 2024. Dermed er akutplanens målsætninger opfyldt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum