Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet offentliggør fremover egne ledighedstal – ledigheden er omtrent uændret i februar

Del

Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledighedstallene for februar viser, at ledigheden i årets anden måned ligger på omtrent 86.800 fuldtidsledige. Det er 200 flere sammenlignet med måneden før, hvilket betyder, at udviklingen i ledigheden er omtrent uændret.

Beskæftigelsesministeriet har en væsentlig opgave i at oplyse samfundet om udviklingen på arbejdsmarkedet. Derfor kommer ministeriet fremover til at kommunikere om udviklingen så hurtigt som muligt, hvilket giver mulighed for at reagere tidligere fx i krisetider.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Fremover kan vi fortælle om udviklingen i ledigheden endnu tidligere end før. Det betyder, at de mange økonomer, organisationer og andre, der følger ledigheden nøje, nu endnu hurtigere kan tage bestik af ledighedssituationen, og have det med i deres analyser, holdninger og formidlinger.  

- Ledigheden steg meget lidt i februar, og er fortsat på et lavt niveau. Arbejdsmarkedet buldrer stadig derud af, og selvom der er visse tegn på en opbremsning, så er vi et rigtigt godt sted. Det er godt for den enkelte, der er kommet i arbejde, og godt for hele samfundet.

Beskæftigelsesministeriet vil næste måned for første gang også offentliggøre en indikator for ledigheden. Indikatoren for ledigheden for marts måned kommer den 5. april.

Grundlæggende ligger både indikatoren og ledighedstallene fra henholdsvis STAR og Danmarks Statistik tæt på hinanden. De vil ikke være helt identiske, da der er forskelle i opgørelsesmetoden samt den efterfølgende sæsonkorrektion.

Læs notat om opgørelsesmetoden i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på jobindsats.dk hvor statistikkerne bag tallene også kan findes.

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ledigheden er uændret i maj 202420.6.2024 09:00:05 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.800 fuldtidsledige i maj 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er 300 flere sammenlignet med måneden før hvilket betyder, at ledigheden i maj er omtrent uændret i forhold til forrige måned. Ledighedsprocenten er uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Vi har i lang tid kunnet glæde os over en stabil, lav arbejdsløshed, og maj-tallene understreger den tendens. Den lave ledighed er godt for både den enkelte og for samfundet, og vi skal udnytte det til at få endnu flere med på arbejdsmarkedet". "Flere brancher og virksomheder efterspørger fortsat arbejdskraft, og derfor har regeringen blandt andet gjort det attraktivt at fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen". Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for juni måned den 18. juli.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye