Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet offentliggør fremover egne ledighedstal – ledigheden er omtrent uændret i februar

Del

Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledighedstallene for februar viser, at ledigheden i årets anden måned ligger på omtrent 86.800 fuldtidsledige. Det er 200 flere sammenlignet med måneden før, hvilket betyder, at udviklingen i ledigheden er omtrent uændret.

Beskæftigelsesministeriet har en væsentlig opgave i at oplyse samfundet om udviklingen på arbejdsmarkedet. Derfor kommer ministeriet fremover til at kommunikere om udviklingen så hurtigt som muligt, hvilket giver mulighed for at reagere tidligere fx i krisetider.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Fremover kan vi fortælle om udviklingen i ledigheden endnu tidligere end før. Det betyder, at de mange økonomer, organisationer og andre, der følger ledigheden nøje, nu endnu hurtigere kan tage bestik af ledighedssituationen, og have det med i deres analyser, holdninger og formidlinger.  

- Ledigheden steg meget lidt i februar, og er fortsat på et lavt niveau. Arbejdsmarkedet buldrer stadig derud af, og selvom der er visse tegn på en opbremsning, så er vi et rigtigt godt sted. Det er godt for den enkelte, der er kommet i arbejde, og godt for hele samfundet.

Beskæftigelsesministeriet vil næste måned for første gang også offentliggøre en indikator for ledigheden. Indikatoren for ledigheden for marts måned kommer den 5. april.

Grundlæggende ligger både indikatoren og ledighedstallene fra henholdsvis STAR og Danmarks Statistik tæt på hinanden. De vil ikke være helt identiske, da der er forskelle i opgørelsesmetoden samt den efterfølgende sæsonkorrektion.

Læs notat om opgørelsesmetoden i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på jobindsats.dk hvor statistikkerne bag tallene også kan findes.

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye