Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

København skal være vært for Skole OL

Del

København skal være danmarksmester i børneliv, og nu rykker byen endnu tættere på den ambition. Ved de netop afsluttede forhandlinger om overførselssagen – hvor overskydende midler fra sidste års budget fordeles – er der fundet penge til at overtage værtskabet for Skole OL-finalerne de kommende år.

Skole OL-finalerne samler over flere dage landets skoleklasser til sport og fællesskaber. Det er derfor et stort arrangement, som nu kommer til København igen, og det er der ifølge den konservative børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager en særlig grund til:

”Det glæder mig helt vildt, at vi nu får Skole OL-finalen tilbage, hvor den hører til – nemlig her i København. Det er et flot og professionelt setup, som børnene elsker. Skole OL-konceptet er med til at styrke trivsel og faglighed blandt de børn, som deltager og er dermed med til at fremme min ambition om, at København skal være danmarksmester i børneliv. En finaleuge i København vil desuden utvivlsomt også løfte det lokale foreningsliv."

Hvor i København arrangementet løber af stablen er ikke besluttet endnu, men ifølge borgmesteren er der flere steder at vælge i mellem. 

”Jeg har deltaget på Østerbro Stadion ved de indledende københavnske kvalifikationsstævner et par gange. Det har været fantastisk. Vi har mange gode faciliteter rundt omkring i byen, så jeg er ikke i tvivl om, at det bliver det flotteste Skole OL nogensinde afholdt,” fortæller Jakob Næsager.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag Skole OL, som er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8.klasse.

Finalestævnet har de seneste år været afholdt i Billund, der afslutter den igangværende olympiade som værter med finalestævnet i juni måned. Fra 2025 er planen, at Skole OL-finalen vender tilbage til København, hvor det tidligere har været afholdt.

”I DIF glæder vi os til at få Skole OL-finalen tilbage til hovedstaden, hvor det hele startede i 2009. Siden dengang har Skole OL vokset sig stadig større til glæde og gavn for mange tusinder af børns trivsel. Vi ser frem til at komme i gang med de konkrete drøftelser om hele planlægningen af de kommende finalestævner i København. Det bliver stort for både børnene og idrætsforeningerne” siger Hans Natorp, formand for DIF.

Om Skole OL

  • Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv.
  • Sidste år deltog samlet set over 55.000 i Skole OL. 
  • Til årets finale i Billund forventes der over 7.000 elever fra skoler rundt om i landet.
  • I dette skoleår er følgende sportsgrene med i Skole OL - atletik, bowling, brydning, bueskydning, combat archery, cricket, dans, orienteringsløb og roning.

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye