Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Over 300 mio. kr. på vej til byens børn

Del

“Det lille budget” er forhandlet på plads på Københavns Rådhus, og det har fokus på byens mindste. En stor andel af kommunens overskydende midler for 2023 går nemlig direkte til børnene. Initiativerne strækker sig bredt fra en ny specialskole til et nyt hjem for to sortfodssvin.

Der er afsat penge til en række initiativer, som tilgodeser børnenes trivsel igennem idræt og bevægelse. Her kan nævnes, at København skal være vært for Skole-OL-finalerne de næste fire år, tre nye idrætshaller, samt at endnu flere foreninger i fremtiden får adgang og egne nøglebrikker til skolernes idrætshaller efter skoletid.  

På Amager vil det for eleverne på Gerbrandskolen være muligt at slå sig løs i en splinterny skoleidrætshal, som der også er fundet penge til. I aftalen fremgår det samtidig, at flere idrætsfaciliteter er på vej. Placeringerne for disse skal nærmere bestemmes ved budgetforhandlingerne i september. 

Forligskredsen har også prioriteret at skabe gode fysiske rammer for byens børn og unge. Der er i den forbindelse planlagt to nye daginstitutioner i Ørestad, en specialskole på Amager, en nye skole i Nordhavn og sågar en ny bolig til to sortfodssvin og 24 kaniner i Valby til fremtidig glæde for børn og unge. 

Aftalen glæder den konservative børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager:  

“Med aftalen er der sat penge af til at øge bevægelsen og dermed trivslen. Det skal være med til at understøtte det faglige niveau. Vi forbedrer samtidig de fysiske rammer for børnene. Alt sammen noget, der skal være med til at understøtte min ambition om, at vi skal være danmarksmestre i børneliv. Desuden har vi fået dækket udgifterne til de ekstra små børn, som vi mod forventning har indskrevet i vores daginstitutioner.” 

Slutteligt har politikerne bag aftalen fundet penge til at forbedre brobygningen mellem skole og ungdomsuddannelserne med en Erhvervsdag. Den skal fremme de unges uddannelsesmuligheder og styrke forbindelsen mellem skole og erhvervsliv.  

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye