Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Du kender konceptet bag Motionsdag. Nu kommer Erhvervsdag

Del

Der er flere penge på vej til at løfte københavnske skoleelevers valg af uddannelse efter folkeskolen. Initiativet er særligt målrettet erhvervsuddannelserne.

Politikerne i Københavns Kommune har netop indgået en aftale, der vil fremme unges uddannelsesmuligheder og styrke forbindelsen mellem skole og erhvervsliv. Den nyligt indgåede aftale blandt politikerne på Københavns Rådhus, kendt som "Overførelsessagen" eller ”den lille budgetaftale”, har resulteret i øremærkede midler til et nyt initiativ: Erhvervsdagen. 

Erhvervsdagen, vil være en årligt tilbagevendende begivenhed rettet mod byens 7. klasser, ligesom vi kender det fra skolernes motionsdag. Formålet med Erhvervsdagen er at åbne de unges øjne for en bred pallette af erhvervs- og uddannelsesmuligheder, der findes hos byens virksomheder.  

Initiativet er særligt målrettet erhvervsuddannelserne, hvor optaget er for lavt ift. Københavns Kommunens målsætning, og selvom de nye tal bevidner fremgang, så er andelen af unge, som vælger en erhvervsuddannelse dog stadig for lille. 

Som børne- og ungdomsborgmester har det været en topprioritet for mig at sikre finansieringen af Erhvervsdagen. Virksomheder og erhvervsliv skriger efter kvalificeret arbejdskraft indenfor deres fag, og hvis udviklingen - og den for lave søgning til erhvervsuddannelserne - fortsætter, så vil det være hæmmende i fremtiden. Derfor er jeg glad for, at initiativet med en Erhvervsdag nu bliver en realitet. Jeg kan ikke vente med at skyde det hele i gang,” understreger børne- og ungdomsborgmesteren. 

Den første Erhvervsdag forventes afholdt i 2025 og vil blive planlagt som et årligt tilbagevendende arrangement, hvor lokale virksomheder åbner deres døre for byens unge og giver dem et indblik i deres daglige arbejdsliv. Initiativet sigter mod at genskabe den succes, der kendes fra Kulturnatten i København. 

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye