Sommerhuspriser eksploderet på fire år
Danskere, der er på udkig efter et sommerhus, skal regne med at have flere penge op af lommen end tidligere. På blot fire år, er kvadratmeterpriserne steget med næsten 50 pct. Samtidig er udbuddet af sommerhuse halveret. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.
Det er blevet dyrere at købe et sommerhus end for blot fire år siden. Priserne på sommerhuse, der er til salg her og nu, er ved indgangen til forårsmånederne i 2024 på et rekordhøjt niveau. Et gennemsnitligt sommerhus kostede ved udgangen af februar måned 27.787 kr. pr. kvm., og det er 49 pct mere end på samme tidspunkt i 2020. Det betyder, at man i dag kan få et gennemsnitligt sommerhus på 85 kvm. til 2,4 mio. kr., hvor det i 2020 ville havde kostet 1,6 mio. kr.
”Sommerhuse er fortsat i høj kurs, og det afspejler sig i udbudspriserne, som de seneste fire år er steget ret markant i hele landet. De højere priser kan blandt andet skyldes, at udbuddet af sommerhuse næsten er halveret sammenlignet med foråret 2020. Selvfølgelig har beliggenhed, omgivelser og stand også meget at sige for prisen på det enkelte sommerhus, men ser vi på tværs af alle landsdele, så er gennemsnitsprisen for sommerhuse højere end for fire år siden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.
I begyndelsen af marts måned stod der 4.298 sommerhuse til salg landet over. Det er næsten halvt så mange som i foråret 2020. Faktisk har det samlede udbud af sommerhuse været under 5.000 siden sommeren 2021.Og ses der bort fra de seneste tre år, skal man helt tilbage til 2005, før udbuddet har været på et lavere niveau ved indgangen til foråret, end det er i år.
Billigste kvadratmeter i Vest- og Nordjylland
I øjeblikket kan man få mest sommerhus for pengene i Vest- og Nordjylland. Her er det muligt at få op til 120 kvm for 2,4 mio. kr., hvorimod man i 2020 kunne få op til 174 kvm for et tilsvarende beløb. Omvendt er det dyrest at købe et sommerhus i Nordsjælland, hvor 2,4 mio. kr. kun rækker til 53 kvm, som er 32 kvm mindre end hvad man ville kunne købe for et tilsvarende beløb i 2020.
"Forskellene i sommerhuspriserne på tværs af landet kan skyldes flere ting. Nogle steder er mere eftertragtede end andre, og generelt ser vi, at priserne på boligmarkedet er lavere i Jylland sammenlignet med store dele af Sjælland,” siger Ane Arnth Jensen.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Høringssvar - Opsparings- og Investeringsunionen4.4.2025 07:36:31 CEST | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til EU-specialudvalget om Europa-Kommissionens meddelelse om "Opsparings- og Investeringsunionen – en strategi for at fremme borgernes velstand og økonomiske konkurrenceevne i EU" (SIU).
Høringssvar – implementering af ny finansieringsmodel for friplejeboliger2.4.2025 14:05:19 CEST | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til Social- og Boligstyrelsen.
Høringssvar – opgørelse af risikoeksponeringer og tilstrækkeligt kapitalgrundlag2.4.2025 12:21:30 CEST | Nyhed
Høringssvar til bekendtgørelse om opgørelse af risikoeksponeringer, kapitalgrundlag og solvensbehov samt vejledning om tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov for kreditinstitutter.
Finans Danmark får ny direktion1.4.2025 07:34:28 CEST | Pressemeddelelse
Som led i en større organisationsændring får Finans Danmark en ny direktion. Direktionen vil bestå af administrerende direktør Lars Gert Lose, Steen Lohmann Poulsen og Stine Luise Goll. Jagten går samtidig ind på at finde det fjerde direktionsmedlem.
Finanssektoren ruster sig til en ny tid1.4.2025 07:20:12 CEST | Pressemeddelelse
Den finansielle sektor er en afgørende partner for samfundet i en tid med store forandringer og udfordringer, der kræver massive investeringer, finansiering, ekspertise, alliancer og beskyttelse af kritisk infrastruktur. For at styrke den rolle gennemføres en større organisationsændring af Finans Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum