Aarhus Festuge

Aarhus Festuge 2024 bliver ikke helt "normal"

Del

Aarhus Festuge har netop åbnet for arrangørtilmeldinger og præsenterer i samme ombæring et undertema til Aarhus Festuge 2024: 'Udenfor Normen'.

Festugetemaet ’Mind the Gap’ bliver til årets udgave suppleret af et undertema, der sætter fokus vores forhold til normer og normalitet og ikke mindst forestillinger om, at noget befinder sig 'Udenfor normen'.
Festugetemaet ’Mind the Gap’ bliver til årets udgave suppleret af et undertema, der sætter fokus vores forhold til normer og normalitet og ikke mindst forestillinger om, at noget befinder sig 'Udenfor normen'. Aarhus Festuge

Aarhus Festuge har i dag åbnet for, at alle interesserede aktører kan tilmelde deres arrangement til programmet for 2024-udgaven. Og det bliver med en ny tematisk undertitel: 'Udenfor normen'.

Sidste år præsenterede Aarhus Festuge sit treårige tema 'Mind the Gap'. Et tema, der kredser om vores opmærksomhed og åbenhed over for nye spirende tendenser og tankegange og respekt for forskellene – de små sprækker – imellem os.

Som en naturlig forlængelse af temaet vil Festugen med ’Udenfor normen’ sætte yderligere fokus på vores forhold til normer og normalitet og ikke mindst forestillinger om, at noget befinder sig udenfor normen. Er alt, der afviger fra normalen, unormalt? Og hvad er overhovedet normalt?

"Vi håber, at undertemaet kan medvirke til et program, hvor kulturen byder ind med en masse mangfoldige perspektiver og interessante tematiseringer af normer og normalitet. Normen - og det, der er udenfor normen - er noget, vi hele tiden skaber gennem vores handlinger. Det gør normen til en foranderlig størrelse; Vi skal være opmærksomme på den, for der sker superspændende ting i det felt", siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Normbrud og nybrud
Et eksempel på undertemaet finder man i Festugens Gallaforestilling, ’FLAMMENWERFER’ af Hotel Pro Forma.

Den musikdramatiske forestilling er baseret på den berømte svenske kunstner Carl Fredrik Hill, hvis liv og værker tog en radikal drejning, efter at han blev uhelbredeligt syg med skizofreni. På scenen i Musikhuset Aarhus optræder en anden ener i form af Blixa Bargeld, der med avantgardegruppen Einstürzende Neubauten har været garant for musikhistoriske norm- og nybrud.

'Udenfor Normen' rummer en lang række aktuelle perspektiver. Fra tanker om psykisk sygdom og kreativitet og om neurodivergens til debatter om køn og seksuelle minoriteter eller skiftende vaner i lyset af klimakrisen. Men der er ingen grænser for, hvad hvad man kan byde ind med til Festugeprogrammet. 

"Festugen skulle gerne være et åbent rum, hvor man ikke lader sig begrænse af vante tankebaner og forventninger, men er åben og nysgerrig på det ukendte og skæve. For Festugen er i sig selv en begivenhed udenfor hverdagens trummerum. Uden for normen", fortæller Rikke Øxner.

Læs mere om det treårige Festugetema 'Mind the Gap' og årets undertema 'Udenfor normen': https://www.aarhusfestuge.dk/om-festugen/mind-the-gap

Aktører kan frit melde deres arrangement til Aarhus Festugen 2024 på dette link:https://www.aarhusfestuge.dk/kom-med-i-programmet

Aarhus Festuge 2024 finder sted 30. august –8. september 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Arkitekturløb gennem Rådhuset
Arkitekturløb gennem Rådhuset
Download
Til ’Kultur der dur’ under Festugen 2023 fyldte bands fra Musik og Medieværkstedet Byparken med fællesskabende toner.
Til ’Kultur der dur’ under Festugen 2023 fyldte bands fra Musik og Medieværkstedet Byparken med fællesskabende toner.
Download
Fri leg i Festugens Bypark.
Fri leg i Festugens Bypark.
Download
Skrallebang-koncert for de mindste.
Skrallebang-koncert for de mindste.
Download
M56,10 i Mølleparken er fyldt med gratis koncerter og liv alle Festugens dage.
M56,10 i Mølleparken er fyldt med gratis koncerter og liv alle Festugens dage.
Download
Til Aarhus Festuge 2023 kunne man bl.a. komme til talk om seksuel sundhed med Peech.
Til Aarhus Festuge 2023 kunne man bl.a. komme til talk om seksuel sundhed med Peech.
Download

Links

Om Aarhus Festuge

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye