Energi Fyn

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Del

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.

Foto: Alex Tran

Effekten af energikrisen i 2022 viser sig nu ekstra mærkbar for solcellebranchen, hvor efterspørgslen slet ikke har matchet det udbud af solceller, der er på lager. Det har skubbet priserne i bund, hvilket skyldes en skævhed i udbud og efterspørgsel.

- Helt konkret steg interessen for solceller markant under energikrisen, og derfor blev produktionen af solceller øget. En øgning, der ikke er blevet nedjusteret igen på trods af, at billedet i forhold til efterspørgslen har ændret sig i løbet af 2023, fortæller Theis Riber Fjord, salgschef for erhverv hos Energi Fyn. Han fortsætter:

- Det giver virkelig gode muligheder for både private, SMV'ere og de helt store virksomheder. Der kan potentielt være mange gevinster at høste ved at investere i solceller, og lige nu kan man spare mange penge på denne investering – inden priserne eventuelt begynder at stige igen.

Store besparelser at hente

Hos Energi Fyns erhvervsafdeling rådgiver de og laver beregninger for besparelsespotentiale, og her har solcellelevandørerne i flere tilfælde kunnet sende reviderede tilbud ud til de kunder, der stadig er i beslutningsfasen og har fået et tilbud på solceller tilsendt tidligere.

Det betyder, at der for et komplet anlæg i gennemsnit er en besparelse på 15-20% sammenlignet med, hvad prisen for samme projekt ville have kostet for bare et år siden. Noget, som Energi Fyns erhvervsafdeling ser som en gylden mulighed for virksomhedsejerne:

- Det er prisen på selve panelerne, der er faldet. Men den er faldet så meget, at de virksomheder, vi har været i dialog med, i mange tilfælde kan kigge ind i et revideret tilbud med en ganske god besparelse, siger Christian Møller Bjørk Olsen, energirådgiver hos Energi Fyn. 

Christian fortæller yderligere, at prisen lige nu ligger på det laveste niveau i 15 år. Det tilbud, der er blevet reguleret mindst, ser således ind i en besparelse på 9% af den oprindelige pris for projektet, mens en anden virksomhed kommer til at spare hele 37% af prisen efter at tilbuddet er blevet reguleret.

Prisfaldet kommer på det helt rigtige tidspunkt

Det er både årstiden og besparelsespotentialet, der gør timingen til at få solceller ekstra god lige nu.

- Det er et perfekt tidspunkt at få sat gang i sit solcelleprojekt. Foråret er på vej, og hvis man går i gang nu, kan man virkelig nå at høste de gevinster, som den lune forårssol og sommeren bringer med sig, lyder det fra Christian Møller Bjørk Olsen. 

Dette er foruden en anden meget fordelagtig gevinst, som Energi Fyns erhvervsafdeling er meget optaget af:

- Udover prisfaldet på panelerne, så oplever vi også, at mange er interesserede i solceller som led i den ESG-rapportering, som mange virksomheder skal til at forholde sig til i forhold til ændrede krav i 2025, slutter Theis Riber Fjord. 

Kontakter

Billeder

Om Energi Fyn

Energi Fyn er en moderne energikoncern, og vi er ejet af 215.000 fynske andelshavere.

Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.

Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger, vi tilbyder forskellige bredbåndsløsninger, og vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn. Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn.

Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn. 

Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger cirka 400 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, administration, økonomi, kundeservice med mere. 

Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye