TEKNIQ Arbejdsgiverne: Søgetal i sneglefart rammer vores grønne fremtid

Del

Søgetallet til erhvervsuddannelserne er steget med blot 0,5 procent til 19,9, viser nye tal. Det er for små skridt til at reelt matche behovet til fremtidens opgaver i det tekniske erhvervsliv, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne

Lige knap hver femte skoleelev har valgt at fortsætte på en erhvervsuddannelse, viser netop offentliggjorte søgetal fra Børne- og Undervisningsministeriet.  

Det er kun marginalt bedre end sidste år, og derfor er der brug for at sat skub i udviklingen, mener Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.   

- Det går for langsomt fremad med at få flere til at vælge erhvervsskole-vejen efter folkeskolen. Konsekvensen er, at det ender med at blive en bremseklods mod målet om at skabe vores fælles bæredygtige fremtid, som virksomhederne i det tekniske erhvervsliv har brug for mange kvalificerede medarbejdere til at løse.  

- De aktuelle søgetal viser kun en del af det samlede billede, da op mod 2/3-dele søger ind på en erhvervsskole senere i livet. Af samme grund er det bekymrende, at vi ser et fald blandt de ældre ansøgere til erhvervsuddannelserne - særligt de 18-24-årige.  

- Hvis det for alvor skal ændre sig, så kræver det fortsatte investeringer i erhvervsskolerne og et opgør med gymnasie- og universitetsvejen som det ‘sikre valg’. Virkeligheden er, at man som faglært kan skabe sig en god karriere med jobsikkerhed, høje lønninger og masser af muligheder for at læse videre.  

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye