HK om sygedagpengeaftale: Godt at få ryddet lidt op

Del

Ny aftale er med til at forenkle sagsbehandlingen, mener HK-formand Anja C. Jensen, som dog havde håbet på, at der var blevet skruet op for kravene til arbejdsgiverne.

Der er et tiltrængt fokus på at forenkle sagsbehandlingen for de alvorligt syge i den netop indgåede sygedagpengeaftale, mener HK, hvorfor aftalen også bliver godt modtaget i fagforeningen.

”Det er jo syge mennesker, vi taler om, og derfor bakker vi fuldt op om at forenkle og smidiggøre sagsbehandlingen,” siger HK-formand Anja C. Jensen.

”Det er godt at se, at der endelig bliver ryddet lidt op i reglerne for den her gruppe,” fortsætter hun og peger blandt andet på, at forligskredsen bag aftalen har fjernet kravet om et bestemt antal samtaler i ukomplicerede sager.

Større indsats fra arbejdsgiverne, tak!
HK havde dog håbet, at der i den nye aftale var blevet stillet større krav til arbejdsgiverne i forhold til at få langtidssygemeldte medarbejdere i gang igen.

”Vi mener, at der er brug for at forpligte alle arbejdsgivere i forhold til at sikre, at medarbejderne har mulighed for at vende trygt tilbage, ikke mindst efter et langvarigt sygefravær med for eksempel stress. Det kniber desværre lidt for ofte på det private arbejdsmarked,” siger Anja C. Jensen.

”Når der mangler en fastholdelsesplan, er resultatet alt for ofte, at medarbejdere bliver afskediget, samtidig med at de skal forsøge at blive raske igen. Det er en urimelig hård situation, som arbejdsgiverne i højere grad bør medvirke til at undgå," fortsætter HK-formanden.

Derfor mener HK blandt andet, det skal være obligatorisk for arbejdsgiverne at lave en fastholdelsesplan, som kan hjælpe den sygemeldte tilbage i arbejde.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye