Turbine Forlaget A/S

Fejr årstidernes skiften og få mere ro og nærvær

Del

Aarhusianske Mia Gardum har skrevet en almanak, der viser, hvordan livet kan leves i takt med naturens rytme, uanset om man bor i en af storbyens lejligheder eller på et nedlagt landbrug. Refugium er skrevet til alle, der gerne vil genetablere den naturlige pagt, der var med naturen for kun få generationer siden.

Bladet, der er præget på almanakkens forside, har Mia Gardum plukket på en af sine gåture i naturen omkring Aarhus.
Bladet, der er præget på almanakkens forside, har Mia Gardum plukket på en af sine gåture i naturen omkring Aarhus.

I dag skal alt være effektivt. Elektrisk lys gør, at mennesker kan arbejde og producere i døgndrift. Supermarkedernes store sortiment af fødevarer fra hele verden gør, at vi ikke behøver at gå ud i naturen og samle forråd eller forholde os til, hvilke planter, der er i sæson. Mange lever i byen, fjernt fra naturens skiften. Men måske giver det mening at indrette hverdagen efter årstiderne? De mørke vintermåneder har traditionelt set været mindre produktive end de lyse sommermåneder, så sæt tempoet ned om vinteren. I takt med at de små forårsbebudere titter frem oplever mange også, at energien bliver større, og dagens længde gør det muligt at nå mere.

Mia Gardum er selv født og opvokset i byen, men under corona-nedlukningen oplevede hun en større længsel efter at bruge mere tid i naturen i hverdagen. Det blev startskuddet til en ny livsstil med naturens cyklus som omdrejningspunkt. Hun genopdagede gamle årstidsfejringer, begyndte at sanke og lære om tidligere tiders brug af medicinske urter, og lod sig inspirere af naturens rytme og cyklus i sin hverdag. Gennem alt dette oplevede hun en øget følelse af nærvær, mindre stress og en større følelse af forbundethed til sine omgivelser, som hun ikke havde oplevet før.

Refugium handler om at genetablere forbindelsen til naturen i det daglige. Det kan være så enkelt, som at tage grene med ind og se knopperne springe ud stille og roligt. Det handler ikke om at tilbringe flere døgn i vildmarken, men om de små naturoplevelser, der findes i hverdagen. Det handler om at være til stede i nuet, sænke tempoet og mærke den kolde vind i ansigtet eller solens varme stråler. At se de små blomster, der dag for dag vokser lidt og knopperne, der stille folder sig ud.

At fejre og markere sæsonernes skiften og genoplive nogle af de gamle traditioner kan være en af måderne til at genetablere kontakten til naturens rytme. Måned for måned giver Mia Gardum i sin poetiske og sanselige almanak inspiration til små ritualer, som alle kan udføre uanset livsanskuelse.

Mia Gardum driver en succesfuld instagram og et nyhedsbrev, hvor hun de seneste år har udsendt “årstidsbreve” til sine læsere. Det er netop disse populære nyhedsbreve, som Refugium – et år i takt med naturens rytme bygger videre på.

Refugium er en håndgribelig guide til alle, der gerne vil søge tilflugt fra hverdagens stress og jag i naturen.

Fakta om bogen:

Titel: Refugium – et år i takt med naturens rytme
Forfatter: Mia Gardum
Forlag: Turbine
ISBN: 9788743601807
Sidetal: 256
Vejl. pris: 279,95 kr.
Udgivelsesdato: 20. marts 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Almanakken er holdt helt enkelt i sit udtryk. Bladet, der er præget på bogens forside, har Mia plukket på en af sine gåture.
Almanakken er holdt helt enkelt i sit udtryk. Bladet, der er præget på bogens forside, har Mia plukket på en af sine gåture.
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Ny bog fortæller om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel15.5.2024 08:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Ishibori skildrer i Tsugios krig – Japans triumf og nederlag under Anden Verdenskrig historien om de begivenheder, der fører Japan på kollisionskurs med både Vesten og sine asiatiske naboer i tiden omkring Anden Verdenskrig. Samtidig fortæller forfatteren, der har japanske rødder, en personlig historie om sin families oplevelser under krigen baseret på sin farfars private erindringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye