Estate

Sommerhuse er steget over en halv million kroner siden før Corona

Del

Det har været en god forretning at købe sommerhus i de senere år. Ikke mindst den rekordstore interesse fra tyske turister, som ønsker at holde deres sommerferie i Danmark, er med til at holde værdien oppe, lyder vurderingen. 

Foto: Shutterstock

Hvis du købte et sommerhus, før landet lukkede ned i starten af 2020 og du ejer det endnu, har du formentlig gjort en god handel. I efteråret 2019 kostede et sommerhus på 100 kvadratmeter i gennemsnit 1.572.600 kroner ifølge Finans Danmarks boligmarkedsstatistik. Sælger du det i dag, vil du ifølge Boligsidens seneste tal få 2.239.800 kroner for et sommerhus på 100 kvadratmeter.

Det er en gennemsnitlig værdistigning på 667.200 kroner eller 42 pct., viser Estates beregning af udviklingen.

- Der findes danske aktier, som man i øjeblikket kan høste store gevinster på, men et sommerhus rummer en dobbelt gevinst. Dels kan man være heldig ligesom med aktierne, at markedet udvikler sig gunstigt og man dermed scorer en værdistigning, men samtidig har man også en konkret bolig, som man kan bruge til ferier og fritid, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Under Corona oplevede sommerhusmarkedet den største opblomstring nogensinde, hvor priserne steg eksplosivt og markedet blev støvsuget for boliger. Siden har der både været inflation og rentestigninger, men stadig holder priserne et højt niveau.

- Det ser ud til, at sommerhusenes renæssance er langvarig og ikke bare en dille, der opstod under nedlukningerne, hvor folk søgte refugium i sommerlandet. Priserne holder stadig niveau og udbuddet er lavt, siger Thomas Hovgaard.

Mange sommerhusejere kan tilmed også glæde sig over, at tyske turister er meget begejstrede for at holde ferie i danske sommerhuse, hvorfor de står i høj kurs på udlejningsmarkedet.

- Ifølge tal fra Danmarks Statistik har tyske turister allerede booket 253.836 uger i danske sommerhuse i 2024, som er ny rekord. Ejer man et sommerhus, har man derfor en ekstra mulighed for at holde sine udgifter nede, hvilket også afspejler sig i værdisætningen af sommerhusene lige nu, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye