Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Et kig ind i 2060: Her vil København vokse mest

Del

København ventes at vokse med cirka 120.000 indbyggere frem mod 2060. Nu viser en ny prognose, hvor byen vil vokse mest. Og det er især i bydelene ved havet og havnen.

Figur 1: Befolkningsprognose for 2060 samt faktiske folketal 2024 fordelt på lokaludvalgsdistrikter
Figur 1: Befolkningsprognose for 2060 samt faktiske folketal 2024 fordelt på lokaludvalgsdistrikter

Siden Københavns tilblivelse for over 1.000 år siden har havet været en helt central del af byens DNA. Det er faktisk hele grundlaget for byens eksistens. Og tager man et kig ind i fremtiden, tyder det på, at havet også fremover vil være et vigtigt omdrejningspunkt for Københavnerne. En ny befolkningsprognose viser nemlig, at København ventes at vokse med over 120.000 indbyggere frem mod 2060, og de nye københavnere vil især bosætte sig i områder tæt ved havn og hav. 

For byens overborgmester Sophie Hæstorp Andersen er det især vigtigt, at der bliver bygget boliger nok til at huse de nye indbyggere:

”København vokser med mange tusinder nye københavnere. Det er rigtig godt! Som overborgmester er jeg glad for, at så mange vælger byen til og også forventes at gøre det i fremtiden. Men det forpligter også. Det kræver, at vi får bygget mange flere boliger, og det kræver, at vi udvider byen på en klog måde, så vi får skabt plads og boliger til de nye københavnere. København skal være en by, hvor man kan bo hele livet,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Blandt Københavns tolv bydele er det især bydelene med store udviklingsområder, der forventes at vokse - Nordhavn, Nordøstamager, Sydhavn og Østhavnen. De har alle det tilfælles, at de ligger et stenkast fra hav og havn.

Befolkningsprognosen viser, at der også ventes mange nye beboere i områder som Ørestad, Vesterbro, Carlsberg Byen og Jernbanebyen, hvor det gamle jernbaneterræn bliver omdannet til en helt ny bydel.

I bydele som Indre By, Vanløse og Bispebjerg forventes befolkningstallet i 2060 omtrent at være som i dag. Kun Nørrebro skiller sig ud og ventes at opleve en mindre nedgang i befolkningen på cirka 3.000.

København voksede samlet med ca. 5.700 nye indbyggere i 2023, og der bor nu ca. 660.000 personer i Københavns Kommune. Det tal ventes at stige med omkring 120.000 frem mod 2060.

Nøgleord

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen

Tlf:+4540447446p33u@kk.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune gør hurtig betaling til virksomheder permanent22.5.2024 09:13:45 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har midlertidigt forkortet sin egen betalingsfrist til virksomheder for at øge deres likviditet under corona og perioden med energikrise og stigende inflation. På baggrund af positive tilbagemeldinger fra erhvervslivet, har Økonomiudvalget nu besluttet at gøre ordningen permanent, så virksomhederne får betaling fra kommunen indenfor gennemsnitligt fem-seks dage i stedet for 30 dage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye