Kvindernes Kampdag: Ligestillingen har brug for en 2030-plan

Del

Der skal ikke gå hundrede år, før der er ligeløn mellem mænd og kvinder, og før far og mor deles om at tage barnets første sygedag. Derfor har fagbevægelsen taget initiativ til et idékatalog - ”Ligestillingens 2030-plan”, som søsættes på Arbejdermuseet den 8. marts. Her deltager også ligestillingsministeren og beskæftigelsesministeren. 

I år bruger fagbevægelsen Kvindernes Internationale Kampdag til at samle ideer til en Ligestillingens 2030-plan. Arbejdet går i gang fredag den 8. marts på en konference på Arbejdermuseet, hvor både ligestillingsminister Marie Bjerre (V) og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) deltager foruden 150 deltagere, som er engagerede i ligestillingsdebatten. De skal alle komme med ideer til 2030-planen.  

Forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, har altid haft ligestilling som sin mærkesag. 

”Vi har på mange måder opnået formel ligestilling, men det betyder ikke, at vi har den reelt. Og vi står et sted, hvor der et behov for, at vi tester og taler om, hvad vi egentligt kan flytte, når vi holder op med at acceptere tempo i sneglefart på helt centrale områder. 

Al erfaring viser, at ligestilling er en løftestang – ikke bare for kvinder – men for alle køn. Arbejdet for lige muligheder, rettigheder og løn, er en fælles kamp – ikke et nulsumsspil. 

Vi ved fx, at når vi gør op med machokultur og seksuel chikane, så styrker vi arbejdsmiljøet for alle på  

arbejdspladsen. Ikke kun kvinder,” siger Anja C. Jensen. 

Et eksempel på, at det nytter at gribe politisk ind og ændre på forholdene, er den øremærkede barsel. 

”Vi kan se, at øremærkningen af barsel til far samt den fulde løn, som vi har sikret i overenskomsterne, gør, at mændene har taget et tigerspring i forhold til barsel – fra 6,99 uger tidligere til 10,5 uger nu ifølge tal fra Udbetaling Danmark,” siger Anja C. Jensen.  

8. marts-arrangementet er i regi af FIU-Ligestilling, som er et partnerskab mellem fagforbundene 3F, Serviceforbundet, Dansk Metal, Dansk Sygeplejeråd og HK. Læs mere om 8. marts-arrangementet her:

https://fiu-ligestilling.dk/kursuskalender/8-marts-2024/

https://fiu-ligestilling.dk/wp-content/uploads/2023/09/8.-marts-2024-FIU-Ligestilling-1.pdf

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye