Dyrenes Beskyttelse

Opråb til haveejere - 6 egernunger blev hjemløse

Del

Det kan gøre egernunger hjemløse og i værste tilfælde koste dem livet, hvis haveejere tager hul på at fælde og beskære træer i yngleperioden. I sidste uge modtog Dyrenes Beskyttelse årets første anmeldelse om en rede med seks egernunger, der nu var uden hjem. Opfordringen lyder derfor at undgå fældning og beskæring fra marts til oktober.

Du kan hjælpe egernet og dets unger ved at undlade at fælde træerne fra marts til oktober. På billedet ses en egernunge på et stykke bark.
Du kan hjælpe egernet og dets unger ved at undlade at fælde træerne fra marts til oktober. Dyrenes Beskyttelse

- Egern bruger rederne i haverne året rundt, men især fra marts måned og frem til efteråret er der aktivitet og unger i rederne højt i trækronerne. Derfor kan du hjælpe egernet og dets unger ved at undlade at fælde træerne i denne periode.

Opfordringen kommer fra Peter Gravlund Nielsen, der er biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Det spirende forår får nemlig mange haveejere til at trække i arbejdstøjet, så haven kan stå klar, når sommersolen melder sin ankomst. Det kan dog blive på bekostning af havens øvrige beboere, der risikerer at blive hjemløse midt i yngleperioden.

Hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 landede årets første henvendelse om problemet i sidste uge. Her endte et fældet træ nemlig med at gøre seks egernunger hjemløse.

Fatale konsekvenser for egernungerne

Vagtcentralen 1812 får opkald, der typisk kommer fra haveejere, som har fældet træer, hvorefter en egernrede fyldt med unger, er dumpet ned i haven. I Disneys Juleshow er det en sjov og hyggelig begivenhed, når Anders And fælder Chip og Chaps grantræ. Men i den virkelige verden er der ikke meget at smile af. Hvis reden falder, inden ungerne er klar til at flytte hjemmefra, spås de ikke gode chancer af Dyrenes Beskyttelses biolog:

- Man bør helt undgå at fælde træer mellem marts og oktober. Når et redetræ fældes, bliver ungerne hjemløse, inden de er klar til at stå på egne ben. Og det kan i værste tilfælde koste egernungerne livet, udtaler Peter Gravlund Nielsen.

De bedste råd til haveejeren, hvis skaden er sket

Hvis du som haveejer har fældet eller beskåret et træ og står tilbage med levende egernunger på plænen, får du her de bedste råd til, hvad du kan gøre:

  1. Hold dine husdyr væk fra haven. Hvis der er fred og ro, vil egernmoderen forsøge at hente sine unger med hen til en ny rede.
  2. Er ungerne ikke hentet af moderen i løbet af fire til fem timer, eller er det koldt og regner, kan du ringe 1812. Her kan du få råd og vejledning til, hvordan du giver egernungerne de bedste chancer for at overleve.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye