FOA

OK24 løfter ambulancepersonalets løn og arbejdsforhold

Del

FOA og Danske Regioner har indgået en ny selvstændig arbejdstidsaftale. Det er et stort fremskridt for personalet, siger Thomas Brücker fra FOA.

I forbindelse med de netop overstående overenskomstforhandlinger har FOA og Danske Regioner indgået en ny selvstændig arbejdstidsaftale for ambulancepersonalet. Aftalen indeholder forbedringer der kan mærkes, fastslår Thomas Brücker, der er formand for Teknik- og Servicesektoren FOA.

”Tidligere har vi været en hel bunke organisationer, med forskellige interesser, der skulle finde fodslag overfor arbejdsgiverne. Med den her aftale, hvor vi sidder direkte overfor arbejdsgiverne, har vi mulighed for i langt højere grad at bringe kollegernes ønsker og krav ind på forhandlingsbordet. Det synes jeg også, at man kan se på resultatet,” siger Thomas Brücker.

Han fremhæver blandt andet, at der i aftalen er lagt en beskyttelse ind af den maksimale arbejdstid på døgnvagt. I dag bliver en medarbejder på døgnvagt, der arbejder ud over de 12 effektive timer honoreret en-til-en.  Det bliver med den nye arbejdstidsaftale lavet om, så timerne ud over de 12 effektive timer på en døgnvagt honoreres en til tre – det betyder, at medarbejderen, udover det der gælder i dag, vil få overtimer honoreret med, hvad der svarer til to timers løn.

”Det er en forbedring, der kan mærkes for den enkelte, og forhåbentlig giver den også arbejdsgiverne anledning til at tænke sig ekstra om, når de planlægger arbejdet,” mener Thomas Brücker. 

Der også enighed om, at der bør være to pauser på 12 timers vagterne, og at der skal ses på hvilefaciliteter på stationerne.

FOA og arbejdsgiverne er også enige om, at særydelserne for arbejde aften, nat og weekend skal have et stort løft.

”Vi arbejder stadigvæk med tallene, men det er min forventning, at vi taler om et løft på mellem 20 og 30 procent. De tal har vi lagt fast til september, og de kommer til at træde i kraft til april næste år. Men det er virkelig et løft, der kan mærkes,” fastslår Thomas Brücker.

Udover en ny arbejdstidsaftale er FOA også blevet enige med Danske Regioner om en ny overenskomst med grundlønsstigninger til alle. Grundlønsstigningerne kommer oveni de generelle lønstigninger på 6,5 procent. 

Nøgleord

Kontakter

Om FOA

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 167.000 medlemmer fordelt på 32 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, og vi organiserer også privatansatte.

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye