Odder er Danmarks hurtigste til byggetilladelser

Del

Mens ventetiden på at få grønt lys til at bygge i Hedensted ligger på i gennemsnit 92 dage, er den gennemsnitlige ventetid i Odder kun fem dage. Odder er igen Danmarks hurtigste til at sagsbehandle byggetilladelser. I hele ni østjyske kommuner falder ventetiden på en byggetilladelse, viser nye tal fra DI Byggeri

Hvis du skal bygge et nyt parcelhus til familien eller en ny lagerhal til virksomheden i Hedensted, så kræver ventetiden på i gennemsnit 92 dage en god portion tålmodighed. Det samme gælder i Horsens, Norddjurs og på Samsø, hvor ventetiden i gennemsnit er henholdsvis 59, 56 og 51 dage.

Til gengæld tager det i Odder kun fem dage at få grønt lys til at gå i gang med byggeriet. Det viser nye tal fra DI Byggeri. Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Tillykke til Odder, som igen i år har Danmarks korteste ventetid på byggetilladelser. Det er flot og vidner om dedikerede medarbejdere og konstant fokus på at levere en effektiv service. Jeg kan kun anbefale andre kommuner at se på, hvordan Odder går til opgaven, siger bestyrelsesleder for DI Byggeri Østjylland Niels Præstkær og fortsætter:

- Selvom ventetiden i Hedensted er gået fra i gennemsnit 104 dage til nu 92 dage, er det stadig alt for langt tid at vente over tre måneder på, at papirarbejdet bliver færdigt. Særligt når kommunen har alle oplysninger, og blot skal sagsbehandle tilladelsen. Der er kort sagt behov for at trække i arbejdstøjet. 

DI Byggeri Østjylland glæder sig til gengæld over, at ventetiden er faldet i hele ni ud af 11 østjyske kommuner. F.eks. er ventetiden i Horsens faldet fra i gennemsnit 91 til 59 dage. I Aarhus er den faldet fra 45 til 21 dage. Og i Skanderborg er ventetiden faldet fra 80 til 29 dage. Samme tendens ses i Favrskov, Syddjurs, Skanderborg, Silkeborg, Randers og på Samsø.

- Det er nogle gevaldige hop, vi ser, og heldigvis er det hop i den rigtige retning. F.eks. har Favrskov en gennemsnitlig ventetid på kun 18 dage, og er dermed blandt de ti hurtigste i Danmark. Horsens har succes med straks-behandling af udvalgte typer af byggesager, og det forventer jeg vil give markant kortere ventetid, næste gang vi ser på tallene. Stor ros til de ni kommuner, som har forkortet deres ventetider. Jeg håber, at i fortsætter det gode arbejde, så endnu flere af vores østjyske kommuner kommer i top ti, siger Niels Præstkær, DI Byggeri Østjylland.

I Norddjurs er det gået den forkerte vej, så ventetiden er steget fra i gennemsnit 46 til 56 dage.

- Jeg håber, at de kommer efter det. Særligt nu hvor aktiviteten i byggeriet falder, så burde ventetiden jo ikke stige, siger bestyrelsesleder Niels Præstkær, DI Byggeri Østjylland.

Kontakter

Bestyrelsesleder for DI Byggeri Østjylland Niels Præstkær, telefon 40 19 43 09
Regional konsulent for DI Byggeri Østjylland Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17

Links

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere. Læs mere: DI Byggeri - https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye