Så kan der stemmes til Andels repræsentantskabsvalg

Del

88.000 borgere i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner har nu mulighed for at bestemme, hvem der skal have plads i energi- og fibernetkoncernen Andels repræsentantskab. Der er valg til 36 af pladserne i repræsentantskabet med i alt 154 medlemmer. 77 kandidater har meldt sig klar til valgkamp.

Man kan stemme til repræsentantskabsvalget, hvis man er andelshaver. Det er man, hvis man har fast bolig, sommerhus eller virksomhed, der er tilsluttet elnetselskabet Cerius’ elnet i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, og på Lolland-Falster og øerne. Måske ved man det ikke, men alene ens adresse afgør, om man er andelshaver og dermed kan stemme. I år er det andelshaverne i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner, der kan stemme på deres lokale kandidat til Andels repræsentantskab.

Repræsentantskabet er med til at sætte kursen for Andels arbejde med bl.a. den grønne omstilling og støtte til regional udvikling. Mange kandidater har meldt sig klar til valg, og det glæder bestyrelsesformand Jens Stenbæk:

”Der er flere og flere, der bliver opmærksomme på, at de er andelshavere og ønsker at engagere sig i Andels repræsentantskab. Det er vigtigt, for vi arbejder med vigtige agendaer for den grønne omstilling og regional udvikling, og vi træffer de bedste beslutninger på et bredt forankret grundlag. Det lykkes vi med, når vi har et mangfoldigt repræsentantskab, hvor vores andelshavere aktivt involverer sig”.

Jens Stenbæk håber, at rigtig mange andelshavere vil være med til at stemme ved valgene i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner:

”I den demokratiske proces er det dem, der stemmer, der bestemmer. Så jeg vil meget opfordre alle til, at man griber muligheden og sætter kryds ved de kandidater, man mener bør have en plads i vores repræsentantskab”.

Fakta om valget
Valget løber i tre uger fra 4. marts til 25. marts kl. 12.00. Andelshaverne i de fire valgområder modtager alle et brev med opfordring til at stemme på deres lokale kandidat. Andelshaverne vil desuden møde valgbudskaber i bl.a. dagblade og ugeaviser, på sociale kanaler og i bybilledet på lysskilte ved indkøbs- og busstoppesteder. Alle der stemmer deltager automatisk i en konkurrence, hvor man kan vinde en iPhone 15 Pro eller gavekort. Det er nemt at stemme digitalt på andel.dk/stem med MitID eller via en kode i det tilsendte brev, hvor man har en stemme per husstand.

Fakta om repræsentantskabet
Der er valg til repræsentantskabet hvert fjerde år i hvert af Andels i alt 15 valgområder ved en demokratisk afstemning blandt andelshaverne i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

  • Man er andelshaver, hvis man har fast bolig, sommerhus eller virksomhed, der er tilsluttet elnetselskabet Cerius’ elnet. 
  • Som repræsentantskabsmedlem forventes man at deltage i 4-6 møder om året, hvor den løbende udvikling i virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling bliver drøftet.
  • Repræsentantskabsmedlemmerne er med til at vælge Andels bestyrelse og kan selv stille op til bestyrelsesvalg.
  • Godkendelse af årsrapport, vedtægtsændringer, disponering af Andels overskud samt mål for værdiskabelse er ligeledes en vigtig del af arbejdet i repræsentantskabet.

Yderligere oplysninger:

Andels presseafdeling
Tlf: 2170 3101

Andel er Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Vi er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtider og er en del af ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære, kunderettede energiløsninger.

Vi har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Andel Energi, Clever, Energi Danmark, Fibia og netselskaberne Cerius og Radius, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning.

Andel beskæftiger ca. 2.300 kolleger og har hovedsæde i Svinninge samt primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. I 2022 var koncernens omsætning på 369,1 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye