Esbjerg Kommune

Små eventyrer indviede ny skov

Del

Fortryllede stier og magiske områder. I dag blev Eventyrskoven indviet med god hjælp fra en masse børn, som viste deres begejstring for det nye område.

Er det de tre bukke bruse der tramper på skovbroen? I Eventyrskoven er det med at have fantasien som følgesvend, når det grønne område udforskes.
Er det de tre bukke bruse der tramper på skovbroen? I Eventyrskoven er det med at have fantasien som følgesvend, når det grønne område udforskes.

Først kom Frikvarteret, og nu er Eventyrskoven klar. Realiseringen af planen for Spektrumparken runder endnu en milepæl med dagens indvielsen. Skovområdet mellem Søndervangen og Baggesens Alle er nu forvandlet til en eventyrlig oplevelse.

”Stier og gangbroer giver det grønne område et løft, som helt sikkert gør det mere attraktivt at besøge stedet. Med forårets komme får besøgende rig mulighed for at opleve skoven fra sin bedste side, og indretningen er udformet, så den især henvender sig til børn, som passes i de nærliggende daginstitutioner, hos lokale dagplejere og selvfølgelig indskoling,” siger Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget. Ved dagens indvielse fik han hjælp af en masse børn fra Børnehuset Bøndergårdsvej, Tinghøjen, indskolingen fra Præstegårdsskolen Urban og de yngste elever fra Specialundervisningscenter Urban.

I etableringen af Eventyrskoven har det været vigtigt, at skoven skulle bevare sit udtryk og bygge videre på skovens eventyrlige væsen, som helt naturligt er til stede. Derfor møder besøgende blomstrende træer og højt græs, mens skjulte stier dukker op undervejs.

Eventyrskoven inviterer alle små eventyrer til at gå på opdagelse og bruge sanserne til at opleve skovens mystik. Forskellige områder og stationer understøtter fordybelse og fællesskab, mens besøgende også opfordres til at kigge både op og ned. I hængekøjer kan trækroner, skyer og fugle studeres, mens udspændte net kan give et hvil, mens der kigges nærmere på insekter og planter i skovbunden. Ved at følge skovbroen og stierne kommer man fx forbi et madpakkehus med en platform, der også kan bruges som scene eller i undervisningssituationer.

”Med færdiggørelsen af Eventyrskoven, så er der nu tid til at kigge frem mod de resterende projekter i det, der tilsammen udgør Spektrumparken. Derfor forbereder vi nu Sanseengen, som det næste projekt. Efter planen skal det realiseres i samarbejde med DIN Forsyning i løbet af 2025,” siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Et sidste eventyrligt element bliver tilføjet til skoven i løbet af foråret. Med en fornem støtte fra Statens Kunstfond bliver der mulighed for at etablere kunst for ca. 1 mio. kr., som støtter op om skovens fortælling.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 26 74 40 53, jl@esbjerg.dk

Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget, tlf. 40 10 12 46, henra@esbjerg.dk.

Billeder

Formand for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose og formand for Esbjerg Øst Lokalråd Christina Simonia Straarup hjalp med at klippe det røde bånd til Eventyrskoven.
Formand for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose og formand for Esbjerg Øst Lokalråd Christina Simonia Straarup hjalp med at klippe det røde bånd til Eventyrskoven.
Download
Flere børn fra området deltog i indvielsen af Eventyrskoven.
Flere børn fra området deltog i indvielsen af Eventyrskoven.
Download

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye