Esbjerg Kommune

Ny struktur for dagtilbud og skoler: Se hvilke stillinger lederne er blevet tilbudt

Del

Den 1. august 2024 træder en ny struktur for dagtilbud og skoler i kraft, og det betyder, at Esbjerg Kommune får 24 selvstændige skoler og fem dagtilbudsområder. Puslespillet med at få ledere og stillinger matchet er nu lagt, og alle nuværende ledere har fået tilbudt en stilling. 

I februar godkendte et flertal i Esbjerg Byråd forslaget til en ny struktur for Esbjerg Kommunes dagtilbud og skoler, der træder i kraft den 1. august 2024.

På skoleområdet betyder det, at de syv nuværende skoledistrikter bliver nedlagt, så kommunen fremover får 24 selvstændige skoler med eget skoledistrikt, skolebestyrelse og skoleleder, og skolerne får de samme navne som i dag bare uden distriktsnavnene hægtet på. Dog skifter Egebæk-Hviding Skole tilbage til sit gamle navn, Vadehavsskolen, og Darum Børneby fortsætter som i dag. Desuden skal tre områdeledere og tre administrative ledere understøtte og rådgive skolelederne i opgaverne omkring administration, økonomi og ledelse.

Intention om stærke ledelsesteams

Siden byrådets beslutning har Børn & Kultur arbejdet med at få matchet ledere og stillinger, og på skoleområdet drejer det sig om de nuværende distriktsskoleledere, administrative ledere og pædagogiske ledere. Alle har haft mulighed for skriftligt at tilkendegive deres interesse og søge de stillinger, som de har ønsket, og det er blevet fulgt op af individuelle tilkendegivelsessamtaler.

”Vi er gået til opgaven med stor respekt og ydmyghed, og vores klare intention har været at skabe stærke ledelsesteams, som sikrer stabilitet og udvikling både for skolerne hver for sig og for kommunens samlede skolevæsen. Vi har gjort vores bedste for at imødekomme alles ønsker så godt som muligt, og vi har nu fået puslespillet lagt sådan, at alle nuværende ledere er blevet tilbudt en stilling i den nye struktur – dvs. enten som skoleleder, afdelingsleder, områdeleder eller administrativ leder. Desuden er der enkelte ledige stillinger, der vil blive slået op,” forklarer skolechef Morten Mærsk Schmidt.

Alle ledere er blevet orienteret individuelt, lige som ansatte og forældre på skolerne har fået en oversigt over, hvilke stillinger lederne hver især er blevet tilbudt.

Områdeledere i dagtilbud

Et flertal i byrådet vedtog også en ny struktur for Esbjerg Kommunes dagtilbud, som fra den 1. august bliver samlet i fem områder i stedet for syv. De nye områder får navnene Nord, Vest, Midt, Øst og Syd, og her faldt ledelseskabalen på plads i marts. Det betyder, at Helle Langaa bliver områdeleder for Nord, Susanne Olesen for Vest, Tine Kirkegaard for Midt, Anette Kortegaard for Øst og Helle Rohde for Syd.

I hverken dagtilbud eller skoler fører den nye struktur flytning af børn med sig, og de bliver alle, hvor de er i dag, lige som de nuværende ledere til fulde passer deres job op opgaver frem til den 1. august, hvor den nye struktur for både dagtilbud og skole træder i kraft.

Kontakter

Morten Mærsk Schmidt, skolechef, tlf. 26 15 15 33, morsc@esbjerg.dk

Mette Lindkær, chef for Børn & Pædagogik, tlf. 51 82 10 65, meli@esbjerg.dk

Vedhæftede filer

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye