Esbjerg Kommune

Over 16.500 gratis billetter uddelt til KLAP-teaterfestival

Del

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg Kommune er nu slut, og foruden de godt 15.000 børn og unge, der i sidste uge oplevede teater i deres dagtilbud eller skole, så er flere end 16.000 gratis billetter blevet uddelt til teaterglade børnefamilier.

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

Efter en festlig uge med scenelyset rettet mod de gode teateroplevelser har KLAP – teaterfestival for små og store sagt farvel til Esbjerg Kommune for denne gang, men sporene fra de mange sjove, spændende og lærerige forestillinger har sat sig i rigtig mange af kommunens børn, unge og deres familier.

På festivalen kunne publikum opleve 128 forskellige teaterforestillinger produceret og præsenteret af i alt 92 professionelle teatre. De mange forskellige forestillinger blev opført i alt 545 gange i ugens løb, og i alt blev det til 406 timers teater. 16.545 gratis billetter endte med at blive delt ud, og ifølge Teatercentrum, som er organisationen bag teaterfestivalen, ligger det reelle besøgstal højere, fordi mange publikummer mødte op og kom ind til mange forestillinger uden billet.

34 skoler og 25 dagtilbud

I løbet af ugen blev der spillet teater i 25 dagtilbud og 34 skoler, hvor 15.604 børn og unge oplevede teater. På flere af weekendens 18 spillesteder i Esbjerg by var der faktisk trængsel til nogle af forestillingerne, fordi rigtig mange familier gerne ville i teatret sammen. Også Det Kongelige Teaters mobile oplevelsesunivers, Postyrium, har lagt containere til masser af leg og magi på Torvet i Esbjerg, hvor flere end 2000 gæster har været forbi.

Under festivalen har Esbjerg Kommune haft besøg af op mod 1000 teaterfolk, teateropkøbere, internationale gæster og unge fra bl.a. de danske scenekunstskoler, og til at få den kæmpestore festival til at køre i praksis har 210 frivillige primært fra lokale foreninger givet en hånd med og gjort en fantastisk indsats.

Økonomisk var KLAP-teaterfestivalens samlede budget på fem mio. kr., og finansieringen blev delt imellem Esbjerg Kommune og Kulturministeriet, der hver har betalt 2,5 mio. kr.

 KLAP er et kulturelt fyrtårn

Formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, har sammen med sin egen familie set flere af festivalens teaterstykker og er imponeret over både den høje kvalitet og teatrenes evne til at fange publikum og engagere dem i forestillingernes meget forskellige emner. Derfor glæder han sig over, at KLAP-festivalen vender tilbage til Esbjerg med masser af spændende teateroplevelser for små og store igen om fire år.

”Hele kommunen har fungeret rigtig godt som kulisse for den her kæmpestore teaterfestival, og vi kan jo se på tallene, at mange tusinde børn og unge har oplevet teater, præcis som det var ambitionen. Festivalen falder rigtig godt i tråd med vores fokus på oplevelser og kultur, fordi KLAP er et kulturelt fyrtårn, som tydeligvis markerer Esbjerg Kommune på landkortet både lokalt, nationalt og internationalt. Nu arbejder vi videre med at styrke teaterindsatsen her i kommunen, frem mod at vi i 2028 igen får fornøjelsen af KLAP,” siger Jakob Lose.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 26 74 40 53, jl@esbjerg.dk

Kirsten Bisgaard Kirchner, eventchef, Esbjerg Kommune, på tlf. 20 33 62 66, kikir@esbjerg.dk

Dorthe Skøtt Bébe, direktør og festivalleder, Teatercentrum, tlf. 21 29 17 67, db@teatercentrum.dk

Billeder

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye