Åbning af Nordic Humanities Center
Åbningen finder sted 7. marts klokken 15-17 i festsalen på Søndre Campus, Københavns Universitet - Karen Blixens Plads, 2300 København S, Bygning 13A
Nordic Humanities Center er et nyt forskningscenter på Syddansk Universitet og Københavns Universitet, der bringer humanistiske perspektiver på større samfundsmæssige udfordringer.
Det er blevet etableret med en bevilling på 60 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, hvis formand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla taler ved den officielle åbning af centeret.
Hvert år sammensætter styregruppen bag centeret et hold dygtige forskere fra hvert af de to universiteter, der arbejder sammen om et bestemt tema knyttet til en væsentlig samfundsproblematik.
I centerets første år arbejder vi med forskningsprojektet ”Legitimitet under Pres – Den Nordiske Models Fortid og Fremtid”.
Professor i litteraturvidenskab, Anders Engberg-Pedersen er leder af det nye center:
-Indsigt i kultur, sprog, historie og menneskelige relationer kan i langt højere grad, end det er tilfældet i dag, bringes konstruktivt i spil, når de store og samtidsrelevante udfordringer skal forsøges løst, siger Anders Engberg-Pedersen.
Og videre:
-Når det for eksempel gælder om at ændre folks vaner i forhold til klimaforandringerne, bliver vi nødt til at forstå de forestillinger om natur, om kriser, om fremtiden, som de vaner bygger på. Eller når vi skal håndtere de store udfordringer med kunstig intelligens, vi står overfor, kan mediehistorikerne fortælle os, hvordan AI opstod, udviklede sig og er på vej hen, imens filosoffer kan hjælpe os med at finde de rette etiske retningslinjer for brugen af kunstig intelligens, siger Anders Engberg-Pedersen.
Bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond gør det muligt at drive Nordic Humanities Center til og med 2028.
Program for åbningen:
15:00 Velkomst og præsentation ved centerleder Anders Engberg-Pedersen
15.20 Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Formand for den A.P. Møllerske Støttefond
15.30 Rektor Syddansk Universitet Jens Ringsmose
15.35 Rektor Københavns Universitet Henrik C. Wegener
15.40 Projektpræsentation ved professor i historie Karen Vallgårda og professor i historie Klaus Petersen
16.00 Reception og musik ved kunstner og komponist Josefine Opsahl
Kontakter
For yderligere informationer :
Professor og centerleder Anders Engberg-Pedersen mobil: 53440771, engberg@sdu.dk
Kommunikationsansvarlig Winnie Laursen: mobil: 20243798, wila@sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
SDU får to nye kandidatuddannelser4.12.2024 14:16:00 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udbyde to nye kandidatuddannelser. Begge vil blive udbudt på SDU’s campus i Sønderborg.
Tidligere brigadegeneral Ole Kværnø bliver direktør for nyt center for forsvarsdroner3.12.2024 13:42:09 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet (SDU) og Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC) er gået sammen om et nyt dansk center, der skal bygge bro mellem Forsvaret, teknologivirksomheder og forskere og sætte skub i udviklingen af forsvarsdroner.
Ny metode kombinerer genetik og hjernemålinger i epilepsibehandling26.11.2024 11:43:38 CET | Pressemeddelelse
Metoden kortlægger hjernens anfaldsområder og genetiske mønstre, der kan føre til bedre diagnoser og behandlinger.
Uglegylp og bidemærker i nødder: Gå en tur i skoven og hjælp forskerne med at kigge efter hasselmus21.11.2024 14:01:44 CET | Pressemeddelelse
Hasselmusen er sjælden. Den findes forskellige steder på Fyn og Sjælland, og for nylig er den blevet spottet i Jylland. Nu beder biolog fra SDU og Naturama danskerne om hjælp til at finde ud af, hvor den lever ved at kigge efter bl.a. uglegylp og bidemærker i nødder.
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker18.11.2024 10:57:46 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner kroner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum